Imatge de l'alcaldessa

Amb ‘Paraula de Santa Coloma’ homenatjarem al poeta Pedro Cano

L’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet posa en marxa un any més el seu programa ‘Paraula de Santa Coloma de primavera’ amb el que s’ompliran els espais i equipaments d’arreu de la ciutat d’un munt d’actes i activitats literàries adreçades a tots els colomencs i les colomenques.

El llibre serà el gran protagonista de la Diada de Sant Jordi, el dia 23 d’abril, que comptarà de nou amb la presència d’una caseta on els autors i autores de la ciutat signaran els seus darrers llibres a totes les persones que es vulguin apropar i gaudir, a la plaça de la Vila, de la fira de llibreters i entitats, de la comparsa de gegants i capgrossos i de la tradicional audició de sardanes.

Amb ‘Paraula de Santa Coloma’, durant els mesos d’abril, maig i juny s’aniran succeint les presentacions de llibres d’autors locals, com la de la Sílvia Terol, l’Àngel Pla, la Chelo Arroyo, la Núria Valls, la Isa Rubio, l’Òscar Esteban, el Carlos Quesada, el Peponio, la Roser Cano o la Yasmina Gea. A més d’aquestes presentacions literàries s’afegiran tallers literaris, xerrades, conferències i taules rodones com ‘Inventar la intimitat’, amb la Begoña Méndez, la Luna Miguel, la Nadal Suau i l’Andrea Valdés.


Com ja és habitual, les biblioteques i altres organismes i entitats se sumen a aquesta gran festa literària primaveral amb propostes per a tots els públics. Tindrem conta contes, xerrades, tertúlies, tallers, exposicions, projeccions de pel·lícules, la festa de la literatura infantil Menuda lletra. entre altres propostes. Vull destacar que La CIBA, espai de recursos per a dones, innovació i economia feminista, organitza un seguit de presentacions, conferències i lectures enfocades a la genealogia feminista i a la Memòria Històrica, i el Centre Excursionista Puig Castellar reivindicarà l’obra de l’autora radiofònica Cecília A. Màntua.

Santa Coloma esdevindrà un espai literari amb dues propostes relacionades amb Josep Sol: l’itinerari literari ‘La nostra natura vista per Josep Sol’, a càrrec del poeta Jordi Valls; i una conferència al voltant dels articles de l’escriptor colomenc, a càrrec de Jacint Torrents.

Un dels moments més especials tindrà lloc l’11 de juny, serà quan la poesia prendrà una presència central per reivindicar la memòria de Pedro Cano, escriptor, poeta, activista i regidor. Més d’una trentena de poetes li retran homenatge i alhora es realitzarà una mostra de poesia visual, a més d’espectacles de teatre, concerts, exposicions, mostra gastronòmica, grafiti i carpes solidàries.

Com sempre brindava el nostre estimat Pedro, “pels presents i els absents”, enguany dediquem el ‘Paraula de Santa Coloma’ a totes les persones de la ciutat que ens han fet gaudir amb la seva poesia i han fet que aquest món sigui avui dia una mica millor!

 

Núria Parlon Gil

Alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet