Programa de tardor

Portada del Paraula
Accediu a la programació completa de tardor del Paraula de Santa Coloma

Foto de Núria Parlon

Paraula de Santa Coloma torna amb força aquesta tardor per fer-vos arribar interessants propostes, a través d’un programa d’actes atractiu i amb molta personalitat, per a tots els gustos i on tothom pot trobar el seu espai.

Destaca enguany especialment la decisió del jurat i la cerimònia de lliurament, al desembre, de la primera edició dels DRAPS, Premis de Dramatúrgia i Poesia Socials de Santa Coloma de Gramenet, instituïts per a premiar els millors treballs literaris en castellà i català de dramatúrgia i poesia amb continguts socials de qualsevol índole: situació socioeconòmica, perspectiva de gènere, drets dels col·lectius LGTBI, infància, discapacitat, fenòmens migratoris, etc.

En aquesta edició a més de la programació habitual i del cicle Escena Santa Coloma? ressalten algunes de les propostes que es duran a terme al Teatre Sagarra, entre les quals destaca el concert-recital de Luis Pastor. El cantautor extremeny repassarà les cançons més significatives de la seva àmplia trajectòria músical i literària, i llegirà alguns fragments de les seves memòries en vers ¿Qué fue de los cantautores?, a les quals parla de la nostra ciutat. Música i paraula també es donaran la mà en tres propostes més: Historias de Depoyas, en la qual Pedro Luis Cano ens acostarà a noves i divertides històries d’aquest singular escombraire; La negra sombra, on Iñaki C. Nazabal i Dani Felices ens proposaran un viatge poètic-musical per les diferents fases i moments del dol.

I l’Auditori Can Roig i Torres acollirà Per l’ull de les escales queien cançons a raig, homenatge a la nova cançó a càrrec dels cantautors Jaume Calatayud i Vicente Monera. També gaudirem d’una proposta molt especial: la lectura dramatitzada de l’obra del jove autor colomenc Eric Martínez Girón Vía en construcción, que tracta de la infància i de l’educació social.

Com a novetat en la present edició, l’espai Pompeu Lab, ubicat al número 22 del carrer Pompeu Fabra, acollirà també interessants actes literaris, com la xerrada “La sexualitat en la novel·la contemporània i les relacions tòxiques”, a càrrec de la sexòloga i escriptora Eva Moreno i de la periodista i novel·lista Sonsoles Fuentes, ambdues colomenques i referents a escala estatal en l’especialitat; la xerrada “Mites i llegendes de la Serralada de Marina”, de l’escriptor i historiador Cristóbal Martínez; o la lectura dels tres relats del nostre estimat Antoni Jaumandreu “Pepònio” guanyadors del prestigiós premi Roc Boronat, atorgat per l’ONCE. I a la Biblioteca Central, el reconegut autor colomenc Vicenç Llorca presentarà la seva nova novel·la Aquell antic missatge de l’amor.

El públic infantil podrà gaudir de la ruta literària “El sembrador d’estrelles” ?un passeig amb Rodolfo del Hoyo que recorrerà alguns dels llocs més emblemàtics de la ciutat? i, com és habitual, de les múltiples activitats que organitza la xarxa bibliotecària de la ciutat.

Us convido a gaudir d’aquest plegat d’atractives propostes, que componen una recta final de l’any literari d’autèntic luxe.

Núria Parlon

Alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet