Raïm i Cultura 2022

VI Verema de la Vinya d'en Sabater

Imatge del cartell del programa
Clicar sobre de la imatge per veure el pdf del programa

Programa Octubre 2022

Dissabte 8 i diumenge 9 d'octubre

Dijous, 13 d'octubre, 19 h

  • Degustació de vins extremenys


La Casa de Extremadura ens convida a tastar productes de la seva terra acompanyats de vins de la Bodegas Coloma de la mà del sommellier Paco Cordero. Ho maridarem amb la preciosa veu de la cantant Paula Piñero.

Lloc: Centre Cívic del Fondo (c. Wagner, 19)

Divendres, 14 d'octubre, 19 h

  • Degustació i tast de vins gallecs


Airiños ens ofereix un petit homenatge a la seva terra amb una degustació dels seus espectaculars vins de la Bodega Tapias Mariñán (DO Monterrei). Ho acompanyaran amb la música i la dansa de l'entitat. Tot aixó dins el marc de la Festa del Pop 2022 al Parc Europa.
Lloc: Airiños da nosa Galicia (Parc Europa)

Dijous, 20 d'octubre, 19 h

  • Degustació i tast de vins aragonesos


El sommelier de Bodegas Aragonesas de la DO Campo de Borja ens presenta els seus caldos i ens parla del territori d'origen. Tot això amenitzat per les jotes de la rondalla de la Casa de Aragón de Santa Coloma.
Lloc: Casa de Aragón de Santa Coloma (c. Milà i Fontanals,7)

Dijous 27 d'otubre 19 h (Clausura)


  • Un passeig pels vins andalusos


Tastarem vins de diferents indrets d'Andalusia i potser ens adonem que 'els altres andalusos' també existeisen. Per acompanyar-los gaudirem del swing del canadenc James Sedgwich
Lloc: Aura Fòrum (Pl. de la Vila,25)

 

*Aquestes activitats són d’entrada lliure fins a  exhaurir  l’aforament determinat per l’Organització. No cal inscripció prèvia llevat dels casos especificats

 

 Núria Parlon

Raïm i Cultura: celebrem la sisena verema de la vinya d'en Sabater

El 2015 vam plantar els primers ceps de la vinya d'en Sabater. Ubicada en un magnífic paisatge natural recuperat, al Recinte Torribera, es tracta d'un important projecte que ens ha retornat el patrimoni vitivinícola de la nostra ciutat, i que avui en dia està generant noves oportunitats de formació i feina a joves d'entre 16 i 24 anys, a través del programa 'Casa d'Oficis', i alhora és un punt d'atracció turística i de promoció de Santa Coloma que continuem potenciant a través de les visites guiades.

Enguany arribem a la sisena verema en un espai visitable i d'interès dins i fora de la nostra ciutat, a més dels valors ecològics i mediambiental que aporta. Per tant, tenim molts motius a celebrar i ho volem fer amb totes i tots vosaltres, compartint aquest ampli i interessant programa d'activitats l'objectiu del qual és gaudir d'aquest binomi tan especial que uneix el raïm amb la cultura.

Com a propostes destacades, enguany us suggerim, entre altres, la possibilitat de compartir una estona amb sommeliers de la nostra ciutat, que ens brindaran l'oportunitat de conèixer el món professional del tast de vins de prop, des d'una òptica de ciutat. Alhora tindrem quasi un mes de maridatges i degustacions a través de recorreguts per diferents procedències vinícoles –Extremadura, Galícia, Aragó, Andalusia i Catalunya- sense sortir de Santa Coloma.

No podem oblidar que la vinya d'en Sabater no seria possible sense l'aposta ferma de l'Ajuntament i el suport professional d'importants institucions com la Universitat de Barcelona (UB), a través del Campus de l'Alimentació de Torribera, l'Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI), Grameimpuls i el Consell Assessor de l'Escola de Restauració de Santa Coloma format per xefs de la ciutat amb renom. No dubteu doncs en venir a conèixer el patrimoni vitivinícola de la nostra ciutat i de participar en les activitats previstes per celebrar la sisena verema.

La vinya d'en Sabater i el programa 'Raïm i cultura' són vida!

 

Núria Parlon Gil

Alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet