Programa raïm i cultura
Cliqueu aquí per accedir al programa en versió PDF

Núria Parlon

La segona verema colomenca ja és una realitat!

Tenim molts motius per celebrar la segona verema de la vinya d'en Sabater. Els colomencs i les colomenques podem sentir-nos orgullosos i orgulloses d'aquest projecte de recuperació del patrimoni vitivinícola de la ciutat perquè continua donant molts fruits i sinergies positives per a Santa Coloma. 

Per una banda, la ciutat és molt a prop de ser inclosa a la zona de producció de la DO Alella, i la vinya, ubicada al Recinte Torribera, ha rebut recentment el reconeixement de conreu ecològic i sostenible per part del Consell català de la Producció Agrària Ecològica. Ja s'hi planten quatre varietats de raïm -picapoll blanc, garrut, garnatxa negra i pansa blanca-, més de 40 persones s'hi han format des dels inicis del projecte al 2015, a través del Curs d'horticultura i floricultura de la "casa d'oficis", i 400 han pogut participar en visites guiades i teatralitzades en aquest magnífic espai recuperat.

Per celebrat tot plegat, des de l'Ajuntament hem preparat un mes d'interessants propostes culturals sota el títol Raïm i Cultura, en què els vins d'Alella i d'altres indrets (Andalusia, Aragó i Galícia) seran els protagonistes indiscutibles. Del 26 d'octubre al 29 de novembre. No hi faltaran els maridatges i tasts de diferents cellers i l'oportunitat de conèixer els i les sommeliers de la ciutat, que tindran un paper preponderant en totes les trobades.

Per últim, cal recordar que el projecte de la Vinya d'en Sabater no seria possible sense l'aposta ferma de l'Ajuntament i el suport d'institucions com la Universitat de Barcelona, a través del Campus de l'Alimentació de Torribera, l'Institut Català de la Vinya i el Vi i el Consell Assessor de l'Escola de Restauració de Santa Coloma. Entre tots i totes estem creant bones sinergies perquè la recuperació de les nostres vinyes ancestrals, a més d'ésser realitats palpables, suposin noves oportunitats de formació ocupacional per a la ciutadania i de promoció turística i cultural per a Santa Coloma.

Núria Parlon 

Alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet