Imatge de Raïm i Cultura 2019

RAÏM I CULTURA 2019
III Verema de la Vinya d’en Sabater
Novembre 2019

 

Dijous  7
Degustació de vins extremenys
Centre Cívic Fondo ( C/Wagner, 19 )
19 hores

La Casa de Extremadura ens convida a tastar productes de la seva terra acompanyats de vins de la bodega Palacio Quemado ( DO Ribera del Guadiana) de la mà del sommelier Paco Cordero. Ho maridarem amb música de Sondelvent

 

Dimecres 13
Vins pansa blanca DO Alella. Territori i sostenibilitat
Centre Cívic Riu (C/Lluís Companys,9)
19 hores

Les bodegues Raventós de Alella  ens ofereixen la possibilitat de tastar 4 varietats de pansa blancs, raïm autòcton de la DO Alella. Territori i sostenibilitat dins d’una ampolla. A càrrec dels sommeliers Quim Casacuberta i Paco Cordero.

 

Dijous 14
Cata de vermuts
Les Tannines (C/Sant Carles, 5 )
19 hores

La Cristina Martínez ens descobrirà el mon del vermut, un producte molt habitual i aleshores, molt desconegut. Per acompanyar el tast gaudirem del son i la salsa de Carlos Lage.

 

Divendres 15
Degustació i tast de vins gallecs
Airiños da nosa Galicia (C/Pompeu Fabra, 44)
19 hores

Airiños ens ofereix un petit homenatge a la seva terra amb una degustació dels seus espectaculars vins. Ho acompanyaran amb la música del grup de gaites de l’entitat.

 

Dijous 21
Una estona amb sommeliers colomenques.
Teatre Sagarra ( espai bar )
19 hores

Un recorregut pel món del vi des de l’òptica de 3 dones sommeliers que ens descobriran les seves preferències amb 3 caldos de qualitat.. Ho maridarem amb les veus del Gòspel La Colmena

 

Divendres 22
Casa de Aragón (C/Sant Josep, 30)
19 hores

El sommelier de les bodegues Montaner ( DO Bajo Aragón ) ens presentarà els seus caldos nascuts i elaborats a Maella. Entre vins podrem gaudir de la música de la rondalla de la Casa de Aragón de Santa Coloma.

 

Dijous 28
Clausura del programa - Un passeig pels vins andalusos
Aura Fòrum (Plaça de la Vila, 25 )
19 hores

El sommelier Oscar Soneira ens presentarà vins originals de diferents indrets d’Andalusia  que creiem conèixer i, pot ser, ens sorprendran. Per acompanyar-los gaudirem de l’actuació dels De la Carmela.

*Aquestes activitats són d’entrada lliure fins a  exhaurir  l’aforament determinat per l’Organització. No cal inscripció prèvia llevat dels casos especificats

 

 

Altres activitats. Aquestes SI  que necessiten d’inscripció prèvia.
 

Visita guiada a la Vinya d’en Sabater i tast del vi de la collita 2018
Dissabte  23 de novembre
Activitat gratuïta. Màxim 30 participants.

Inscripcions a  raimicultura2019@gramenet.cat

 

II Concurs de tast per a aficionats
Aura Fòrum de Aura Seguros
Dissabte 30 de novembre
Requisits inscripció a les bases del concurs (les trobareu en aquest enllaç)
Activitat gratuïta. Màxim 20 participants

Inscripcions a raimicultura2019@gramenet.cat


Celebrem la tercera verema de la vinya d'en Sabater!

Núria Parlon

El 2015 vam plantar els primers ceps de la vinya d'en Sabater. Ubicada en un magnífic paisatge natural recuperat, al Recinte Torribera, es tracta d'un projecte que ens ha retornat el patrimoni vitivinícola de la nostra ciutat, i que avui en dia està generant noves i importants oportunitats de formació i feina a joves d'entre 16 i 24 anys, a través del programa 'Casa d'Oficis'.

Enguany arribem a la tercera verema de la vinya en un espai visitable i d'interès turístic i mediambiental. Per tant, tenim molts motius a celebrar i ho volem fer amb totes i tots vosaltres, compartint aquest ampli i interessant programa d'activitats l'objectiu del qual és gaudir d'aquest binomi de raïm i cultura.

Com a propostes destacades, enguany us suggerim, entre altres, el segon concurs de tast de vins per afeccionats i afeccionades, i la possibilitat de gaudir d'una estona amb sommeliers colomenques, que ens brindarà l'oportunitat de conèixer el món professional del tast de vins de prop, des d'una òptica de ciutat. Seran quasi un mes de maridatges i degustacions, i, en definitiva, de recorreguts per diferents procedències vinícoles –Extremadura, Galícia, Aragó, Andalusia i Catalunya- sense sortir de Santa Coloma.

No podem oblidar que la vinya d'en Sabater no seria possible sense l'aposta ferma de l'Ajuntament i el suport professional d'importants institucions com la Universitat de Barcelona, a través del Campus de l'Alimentació de Torribera, l'Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI), Grameimpuls i el Consell Assessor de l'Escola de Restauració de Santa Coloma format per xefs de la ciutat amb renom. No dubteu doncs en gaudir de la vinya, a partir de les visites guiades que organitzem i donen cos al programa raïm i cultura!

 

Núria Parlon Gil

Alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet