MANIFEST REBUIG AGRESSIÓ HOMÒFOBA A BERGA

Aquest ha estat un cap de setmana trist per a la llibertat i per a la democràcia.

Des de la Xarxa de Municipis LGBTI de Catalunya volem fer explícita la nostra condemna a l’agressió homòfoba que van patir, la nit de dissabte a diumenge, dos joves a la ciutat de Berga en el moment de mostrar el seu afecte en públic. Atacs d’aquest tipus no es poden tolerar en una societat democràtica que defensa el dret de les persones a la lliure expressió de la pròpia sexualitat i identitat de gènere. Totes les persones tenen dret a estimar i a mostrar els seus sentiments en públic.

L’Ajuntament de Berga forma part de la Xarxa de Municipis LGTBI de Catalunya, des d’on treballem per desenvolupar polítiques municipals en defensa dels drets dels col•lectius LGTBI i per avançar cap a una societat igualitària, lliure de lgtbifòbia i de violències masclistes de tota mena.  Així, des del primer moment l’Ajuntament de Berga ha mostrat el seu rebuig a aquesta agressió homòfoba fent públic un comunicat on declara que aquesta agressió no quedarà impune i sumant-se a la concentració de rebuig convocada per avui a les 19h a la Plaça Sant Pere.

Des de la Xarxa de Municipis LGBTI de Catalunya també volem mostrar el nostre total i absolut rebuig a aquesta agressió homòfoba, alhora que volem donar tot el nostre suport a les víctimes d’aquest atemptat i a l’Ajuntament de Berga en les accions legals que emprengui contra els agressors.  

No podem tolerar atacs d’aquests tipus ni a Berga ni enlloc.


Primeres jornades de la Xarxa de Municipis LGTB

La Tinenta d’alcaldessa, Petry Jiménez, encapçala aquest divendres 27 de gener la delegació de Santa Coloma que participa a les Primeres jornades de la Xarxa de Municipis LGTBI a Sabadell.

La Xarxa de Municipis LGTBI de Catalunya organitza les seves primeres jornades amb el tema Les politiques LGTBI al món local, articulacions i aliances, a Sabadell, al Casal Pere Quart, Rambla, 69.

La jornada s’inicia amb una ponència a càrrec d’alguns membres de la Xarxa sobre “Les polítiques LGTBI i els drets de la ciutadania: articulacions i aliances”; continua amb una taula rodona que aborda l’”Agenda i reptes de les polítiques lgtbi al món local” i, durant la tarda, es continuarà amb quatre tallers simultanis, dels quals es farà una posada en comú de les conclusions.

Les I Jornades de la Xarxa de Municipis LGTBI pretenen arribar a molts ajuntaments del territori i, entre d’altres, convidar-los a que puguin formar part d’aquesta xarxa amb objectius comuns fonamentals per aconseguir una societat de respecte a la diversitat i plenament igualitària.


La Xarxa de Municipis LGTBI es reuneix a la Casa Alegre de Sagrera (Terrassa)

Aquest divendres 30 de setembre ha tingut lloc una reunió de la Xarxa de Municipis LGTBI a Terrassa. S’han incorporat més municipis a la Xarxa i s'ha comptat amb una representació de la Generalitat a la qual es va explicar el que s’ha anant fent en aquests dos anys de vigència de la Llei 11/2014. També es va explicar que justament divendres es va aprovar la primera sanció amb una multa, tal i com estableix la llei a l’article 34, per fer servir expressions vexatòries contra les persones.

Precisament, el mateix divendres a la tarda, diversos membres de la Xarxa van assistir a l’acte que va convocar la Generalitat al Palau Moja, per celebrar 2 anys de la Llei de Drets LGTBI i contra l'Homofòbia, la bifòfia i transfòbia.


El nostre Ajuntament és un dels impulsors d'aquesta xarxa que s'ha creat per compartir bones pràctiques i generar activitats conjuntes al voltant del moviment LGTBI.
Cerdanyola del Vallès ha acollit aquest dimarts 28 de juny, Dia Internacional de l'Orgull LGTBI, al seu Museu d'Art, la presentació de la Xarxa de Municipis LGTBI, una iniciativa impulsada des dels ajuntaments de Santa Coloma de Gramenet, Ripollet, Terrassa, Sabadell, Barberà del Vallès, Berga, Sant Quirze del Vallès i Cerdanyola del Vallès, amb el suport de la Diputació de Barcelona, amb l'objectiu que els pobles i ciutats siguin espais compromesos amb els drets de les persones lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals, i per eradicar l'homofòbia, la bifòbia i la transfòbia.

La constitució de la Xarxa de Municipis LGTBI és un projecte innovador a tot l'Estat Espanyol i actualment en formen part els Ajuntaments de Cerdanyola del Vallès, Sabadell, Terrassa, Santa Coloma de Gramenet, Ripollet, Barberà del Vallès, Berga i Sant Quirze del Vallès; però està previst que s'hi adhereixin nous ajuntaments.

A la Xarxa també participen representants de la Generalitat de Catalunya i de l'Àrea d'Igualtat i Ciutadania de la Diputació de Barcelona.

L'acte ha comptat amb l'assistència de la majoria d'alcaldes i alcaldesses dels municipis participants, entre ells l'alcadessa Núria Parlon.