Exposició “Per una alimentació sostenible, actuem!”

Del 10 al 15 de maig - av. Puig Castellar

Foto de l'exposició "Per una alimentació sostenible, actuem!"

‘Per una alimentació sostenible. Actuem!’ és una exposició itinerant que arriba ara a l’Avinguda Puig Castellar cantonada amb carrer d’Amèrica (a tocar de l’IES Les Vinyes), per parlar sobre l’alimentació sostenible i de proximitat. L’objectiu és acostar a la població de Santa Coloma les qüestions que es plantegen, en el marc de la Capitalitat Mundial de l’Alimentació Sostenible, i sensibilitzar la ciutadania sobre els beneficis del consum saludable i l’impacte del sistema alimentari en la salut del planeta.

L’exposició, oberta de 9.30 a 19 h, està concebuda perquè hi participi la gent. A banda de recollir les opinions i les propostes de les persones que la visitin, durant tota la setmana es duran a terme diferents activitats. En concret, es programen dos grans bloc:

  1. Programa d’activitats educatives escolars, adreçat a totes les etapes educatives dels centres educatius de la ciutat amb activitats adequades a cada edat.
  2. Programa de xerrades i debat per al públic familiar, especialment el cap de setmana, consistent en tallers i visites guiades on s’aborden des de diferents perspectives el model agroalimentari actual, analitzant diferents aspectes de la seva insostenibilitat i les possibles alternatives. Aquestes activitats programades són les següents:
  • Fem un Hort al Balcó (dv. 13, 17-18.30 h)      
  • L'Ecocompra (ds. 14, 12-13.30 h)      
  • Quan mengem què? Productes de Temporada i proximitat (ds. 14, 17-18.30 h)    
  • La Piràmide de l'Alimentació Sostenible (dg. 15, 12-13.30h)