Obertura d'establiments alimentaris
Qualsevol ciutadà, ciutadana o empresa que vulgui iniciar una activitat a la ciutat de caire alimentari ha de presentar una Declararació responsable d'inici d'activitat alimentària a l'OIAC de l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet.
Cada tipus d'establiment alimentari ha de complir uns reguisits higienicosanitaris descrits a la normativa vigent.
Per tal de facilitar la informació de les activitats més comunes a la ciutat, el Servei de Salut Pública ha realitzat unes fitxes descriptives per tipus d'activitats alimentàries. Es recomana consultar-les abans d'iniciar cap tipus d'obra o acondicionament del local, ja que s'hi especifiquen aspectes d'instal·lacions i materials.
Sector | Activitat | Descripció |
---|---|---|
Restauració | Bar | Local amb barra que ven begudes i pot oferir tapes o entrepans. |
Bar - restaurant | A més de l'activitat de bar té servei de menjars. | |
Restaurant | Té servei de menjador i cuina sense barra. | |
Plats preparats o rostisseria | Elaboració i venda de menjar per emportar cuinat i precuinat. | |
Bar de temporada | Local amb barra que ven begudes i pot oferir tapes o entrepans que obre alguns mesos a l'any. | |
Carn i derivats | Carnisseria | Establiment de venda de carn fresca que pot filetejar i picar la carn, però no elaborar. |
Cansaladeria | A més de l'activitat de carnisseria té un obrador per elaborar productes carnis | |
Xarcuteria | A més de l'activitat de carnisseria i cansaladeria amb obrador, fa embotits i altres preparats carnis. | |
Peix i derivats | Peixateria o marisqueria | Venda especialitzada de peix fresc i descongelat. |
Bacallaneria | Venda de bacallà i altra pesca salada que també pot vendre envinagrats. | |
Vegetals i derivats | Fruita i verdura | Venda de fruites i hortalisses fresques, llegum crua, gra i fruit sec a granel. |
Llegums cuits | Venda o elaboració de llegum cuits i altres productes cuits. | |
Pa i pastisseria | Fleca o forn | Venda de pa i productes de la fleca que pot tenir o no terminal de cocció (forn). |
Fleca o forn amb degustació | A més de l'activitat de fleca o forn té taules on consumir els productes de la botiga. | |
Fleca o forn amb degustació i obrador | Elaboració i venda de pa i productes de la fleca amb obrador, té taules on consumir els productes de la botiga. | |
Fleca o forn amb obrador | Elaboració i venda de pa i productes de la fleca amb obrador. | |
Pastisseria | Venda de productes de pastisseria. | |
Pastisseria amb degustació | Venda de productes de pastisseria amb una zona de degustació dels productes de la botiga. | |
Xurreria | Venda i elaboració de masses o patates fregides. | |
Polivalents | Queviures | Botiga petita (fins a 100 m2) que ven diferents productes envasats i fruites o verdures |
Supermercat | Botiga d'una dimensió mitjana (més de 100 m2) que ven diferents productes envasats i fruites o verdures. | |
Supermercat pluriactivitats | Supermercat que també inclou seccions amb personal (carn, peix, forn, etc.). | |
Congelats | Establiment especialitzat en la venda d'aliments ultracongelats. | |
Magatzem adicional | Magatzem d'un establiment alimentari ubicat fora de les seves dependències. | |
Màquina espendedora | Màquina de vending de menjar preparat. | |
Altres | Gelateria o orxateria | Venda de gelats, orxates o similars, sense elaboració. |
Herbodietètica | Venda d'herbes seques, espècies i altres. | |
Celler | Venda especialitzada de begudes alcohòliques a granel o en ampolla. |