Xarxa de suport a la ciutadania

Les xarxes solidàries ciutadanes que s’han posat en contacte amb el Punt del Voluntariat i que hem donat suport són Xarxa Solidària Gramenet, Xarxa Barri de Singuerlin, Colze a Colze i FAVGRAM.

Si  vols conèixer qui són i el que fan entra AQUÍ

 

 

 

Confecció de mascaretes

-       45 persones entre cosidores, cosidors i coordinadores que han confeccionat:

  •  Grup de Maria Burgos: Mónica Garduño, Francisca Gutierrez, Reme Aragón, Encarna Aguilar, Maria Oliva i Teresa Alegría.
  • Grup de Rosa Mª Saladrigues: Susana Castaño, Toñi Rayo, Mercé Piñol, Loli Peña, Alejandro Alcázar, Esther Mateu, Fina Conesa i Sergio Rodríguez.
  • Grup d’Irene Bonet i Desirée Chamizo: Mari Carmen Castro, Nieves Molina, Lourdes González, Araceli Arana, Loli Martínez i Carmen Conesa.
  • Grup de Yolanda Rodríguez: Toñi Adamuz, Dori Porcel, Encarna Torres, Juaquina Galvez, Loli Cuadrado, Teo Bravo, Isabel Miranda, Nieves Miguel Sánchez i Maria Pilar Romero.
  • Grup de Bonifacio Ontoso: Margarita Pérez, Mari Carmen Villena, Loli Gómez, Mª Dolores Aguilar i Maria Valle.
  • Grup de l’entitat Casal dels Infants: Beatriz Hernán, Nassem Kousar, Shahanaz Begum, Gurwinder Raur, Tanzina Akther i Fikri Ahouchi.

 

-       4 clíniques de la ciutat han esterilitzat el material:

  • Clínica Veterinària Dualvet (Av. Pallaresa, 101)
  • Clínica Veterinària Gramenet (Av. Dels Banús, 1)
  • Clínica Dental Sant Mar (Av. Banús Alta, 56)
  • Clínica Dental Dentup ( Cr. Balears, 14-16)

 

I l’Associació de Voluntariat de Protecció Civil Santa Coloma de Gramenet2013 en coordinació amb la Policia Local, ha fet el lliurament i recollida primer des de l’empresa Robin Hat (origen del material confeccionat),  als domicilis de les persones cosidores i posteriorment a les clíniques per a repartir finalment als llocs més necessaris: residències de persones grans, llocs de recollida d’aliments, etc.


Suport de l'Administració i la Federació Catalana de Voluntariat Social

Fins al moment les xarxes de suport, formades per persones que actuen de manera voluntària en benefici de la comunitat, estaven realitzant la seva tasca sense l’empara legal d’una entitat constituïda formalment i sense cap protocol que permetés la lliure circulació per dur a terme l’acció voluntària a  peu de carrer o a casa seva. 

La Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS), juntament amb el Consell d’Associacions de Barcelona (CAB) i la Cooperativa Arç, ham liderat una iniciativa per elaborar un protocol, que ha estat avalat per la Generalitat de Catalunya  per tal de facilitar i promoure el suport mutu amb seguretat, empara legal i  evitar accions fraudulentes , en un moment en què aquesta acció és absolutament vital per a col·lectius de risc o persones en situacions de vulnerabilitat, per a garantir  la cura i seguretat de les persones de la xarxa social que intervenen i de les que són ateses durant l’emergència de la COVID-19.

Les xarxes podran fer us  del Secretariat Català pel Voluntariat Social, com a entitat membre de la FCVS que donarà cobertura legal a aquells grups  que no estan constituïts formalment. En aquests moments pot proporcionar tota la documentació i la cobertura d’assegurança per a totes les persones que fan una tasca voluntària d’una forma més eficaç i de fàcil gestió. Les xarxes interessades han de contactar amb el Punt del Voluntariat mitjançant correu a puntvoluntariat@gramenet.cat 

En el cas que sigugi una entitat veinal la que  necessiti suport o no disposi de cobertura d’assegurança de voluntariat, cal que contacti també amb el Punt del Voluntariat que orientarà per  donar suport en els diferents aspectes legals i documentals.