Voluntariat durant la pandèmia

La crisi sanitària i social causada per la pandèmia del COVID 19 ens recorda una vegada més l’ADN solidari de la nostra ciutat. Arran d’aquesta emergència a la nostra ciutat han sorgit diverses iniciatives d'entitats i ciutadans i ciutadanes  que col·laboren amb l'Ajuntament per poder oferir als nostres veïns i veïnes ajuda essencial en aquests moments. 

Les diferents iniciatives són gestionades per donar suport a diferents àmbits, com són les persones grans, les persones amb necessitats bàsiques, la infància, els comerços i en definitiva, els col·lectius més afectats per aquesta crisi.

Tenim la sort de que totes aquestes accions compten amb la participació d'una població forta i solidària.

L’Ajuntament es coordina amb  els serveis,  les entitats privades sense ànim de lucre, les residències, hospital, etc. per atendre les necessitats actuals,  així com amb  la Generalitat de Catalunya per a donar informació i suport a les entitats, en aquesta situació.

Tambè a les xarxes de suport, formades per persones que actuen de manera voluntària en benefici de la comunitat, que estaven realitzant la seva tasca sense l’empara legal d’una entitat constituïda formalment i sense cap protocol que permetés la lliure circulació per dur a terme l’acció voluntària a  peu de carrer, tenen  el suport de  les administracions juntament amb la  Federació Catalana de Voluntariat Social  mitjançant un protocol per tal de garantir la cura i la seguretat de les persones que intervenen i de les que són ateses durant l’emergència de la COVID-19.

En aquest espai trobareu totes les iniciatives que col·laboren amb l'Ajuntament, a les quals volem donar les gràcies de tot cor per tot el treball que fan dia a dia per la nostra ciutat.

 

Gràcies!