Crida de recollida de roba d’hivern

El Grup de Maria Auxiliadora, entitat dedicada al voluntariat social a la ciutat, fa una crida per a la recollida de roba d’hivern per a infants i joves a més de roba per a la llar (mantes, llençols, tovalloles, etc).

Podeu contribuir al seu rober portant les peces de roba al c. Safaretjos, 8, de 16 a 19 h, de dilluns a divendres.


Imatge de voluntariat

Crida urgent de voluntariat

Des del Punt del Voluntariat de Santa Coloma es fa una crida per a persones majors de 18 anys que vulguin ajudar a transformar la societat, ajudar als i les altres i acumular experiència en aquest àmbit a través de la col·laboració en organitzacions no governamental (ONG).

En concret, es demanen persones que puguin donar suport en l’acompanyament en hospitals, suport a infants i joves, a gent gran i persones immigrades.

T'hi apuntes?

Contacta amb nosaltres a puntvoluntariat@gramenet.cat / Tel. 646 05 89 79.


Cartell 12a edició FITI

Arriba la 12a edició del Festival Internacional de Teatre Integratiu (FITI)

La 12è FITI, que organitza l'Associació Alquimistes Teatre en col·laboració amb l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, tindrà lloc els dies 24, 25, 26 i 27 de novembre al Teatre Sagarra.

Amb el lema «L'art no entén de diferències», companyies artístiques inclusives donaran visibilitat, durant aquest dies, a les seves creacions dins del marc de les arts escèniques de l’estat espanyol i de l’estranger.

El FITI és un esdeveniment pioner en les arts escèniques i la diversitat funcional que se celebra de manera biennal i que té com a finalitat promoure i donar visibilitat a les companyies inclusives, de tal manera que amplia les mirades envers l’art.

Tota la programació a teatresagarra.gramenet.cat.


cartell 20è aniversari Integramenet

Integramenet celebra els seus 20 anys

La Fundació Integramenet, que té com a finalitat la primera l’acollida, l’orientació i la integració de persones en situació de risc d’exclusió social, celebrarà els seu 20è aniversari el dimarts 22 de novembre, a partir de les 19 h, al Teatre Sagarra (c. Lluís Companys, 27). 

Per assistir-hi, cal confirmar assistència al tel. 639 125 305 o a l'adreça info@integramenet.org. Entrada solidària: 5 euros.

 

 


Imatge Festa Fundació Tallers

Fundació Tallers celebra la Festa del Voluntariat

La Fundació Tallers, entitat del Grup Sant Pere Claver a Santa Coloma de Gramenet, celebrarà el proper dissabte 5 de novembre la seva festa del voluntariat. La cita serà a partir de les 12, als Jardins de Can Roig i Torres (c. Rafael Casanovas, 5). Hi haurà actuació musical, tallers de grafits, xapes i caricatures, i tapa solidària.

Us hi esperem!


Imatge Acta TEV 28 d'octubre

Reunió d'octubre de la Taula d'entitats del voluntariat

La Taula d'entitats del voluntariat és l’òrgan de treball integrador de les entitats que conformen el Punt del Voluntariat per a marcar les línies de treball al territori de Santa Coloma de Gramenet de manera coordinada, transversal i en xarxa. Aquí podeu consultar l'acta de la seva darrera reunió, celebrada el passat 28 d'octubre. 


Imatge MusicalMENT
Imatge Cursa per la Vida 2022

Les entitats de voluntariat prenen protagonisme en activitats de la ciutat

El dijous 20 i el diumenge 23 d'octubre, Santa Coloma s'omple d'activitats en què les entitats de voluntariat de la ciutat prenen protagonisme:

 • Caminada per la Pau i la no violència cap a les dones i les nenes. Dijous, 20 (19 h) - Plaça de la Vila. Organitzada dins del programa de la 6a Cumbre Iberoamericana de Agendas Locales de Género.
 • MusicalMENT: En cor de dona. Diumenge 23 (9.30 h). Escola de Música i Auditori Can Roig i Torres.
 • 18ª Cursa i Caminada per la Vida. Diumenge 23 (10.30 h). Sortida al Parc de Can Zam.


Imatge Pla de formació de voluntariat

Formació bàsica per a persones voluntàries

Des del Punt del Voluntariat, i en col·laboració amb institucions, entitats i professionals en temes d’associacionisme i voluntariat, es presenten formacions bàsiques per a totes les persones interessades a col·laborar amb les entitats colomenques amb projectes de voluntariat o que ja són voluntàries.

Per als pròxims mesos, s’han programat dues formacions:

 • Iniciació al voluntariat. Curs virtual durant els mesos de novembre i desembre.
 • Capacitacions i competències en el voluntariat. Curs presencial, els dies 9, 16 i 23 de novembre, de 16 a 19.30 h, al Centre C Riu.

Per a inscripció o més informació: puntvoluntariat@gramenet.cat / Tel. 646058979.


Crida de voluntariat per a la VI Cimera Iberoamericana d'Agenda Locals de Gènere

Imatge Cimera Iberoamericana

Del 18 al 21 d'octubre, tindrà lloc  la 6a. Cimera Iberoamericana d'Agendes Locals de Gènere a Santa Coloma. La cimera és convocada per la Unió Iberoamericana de Municipalistes, conjuntament amb l'Ajuntament, i és un esdeveniment internacional important per l'avenç de les dones dedicat a promoure la igualtat de gènere i l'apoderament de les dones.

Es tracta d'una invitació a intercanviar reflexions, vivències, preguntes, èxits, reptes i obstacles sobre l'assoliment de la igualtat efectiva entre dones i homes en l'àmbit local.

Les persones interessades a col·laborar durant els dies de la Cimera com a voluntàries,  en horari de matí o tarda, fent suport en temes d'acompanyament, informació, etc. a les persones que hi assistiran, es poden posar en contacte amb el Punt del Voluntariat al 646058979 o a puntvoluntariat@gramenet.cat.

Totes les persones voluntàries seran considerades ambaixadores de la ciutat i rebran els recursos, la informació i la formació necessària per fer possible la seva acció de voluntariat.


Crida de voluntariat per a la campanya "Una poma per la vida"

Imatge Campanya Una poma per la vida

La Fundació Esclerosi Múltiple (FEM) necessita persones voluntàries per col·laborar en la campanya solidària “Una Poma per la Vida”, que se celebrarà el 22 d’octubre, durant els torns de matí, migdia i tarda.
 
"Una Poma per la Vida" és possible gràcies a centenars de persones voluntàries de més de 16 anys que ofereixen pomes solidàries i de proximitat per l'esclerosi múltiple a les persones que estan comprant als supermercats Bonpreu i Esclat. L’objectiu de la campanya és donar a conèixer l'esclerosi múltiple, que afecta 9.000 persones a Catalunya, i captar fons per a la recerca i els serveis de neurorehabilitació.

Si vols fer la tasca de voluntariat en companyia d’una altra persona a qui coneguis, només cal que quan t'inscriguis apuntis també la persona que t'acompanyarà i indiquis que voleu estar juntes.

Inscripcions i contacte: https://www.fem.es/poma/ - jpueyo@fem.es – Tel. 664539318.


NOVA ACTUALITZACIÓ DELS PROJECTES DE VOLUNTARIAT!

Consulta l’actualització de projectes del voluntariat dels ámbits de Gent Gran, Internacional, Justícia global-Drets Humans – Pau i cooperació, serveis socials, comunitari i veïnal, serveis sanitaris, infància, joves, oci i lleure i alguns específics per a majors de 16 anys, i si vols col.laborar  contacta amb el Punt del Voluntariat al 646058979 o a puntvoluntariat@gramenet.cat

Logo

Curs d'iniciació al voluntariat gratuït i en línia

La Generalitat de Catalunya, a través de la Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària, impulsa el Curs d’Iniciació al Voluntariat com a instrument de sensibilització i promoció del voluntariat a l’abast de tothom.

És un curs gratuït que s'impartirà en línia per saber q què és el voluntariat, com s'organitza i com participar-hi.

Per a més informació i inscripcions, clica aquí.

Imatge de curs d'iniciació al voluntariat

Voluntariat a la Fundació Germina a l'estiu

Cartell de Voluntariat a la Fundació Germina

La Fundació Germina fa una crida de voluntariat per acompanyar infants i joves en diferents activitats de lleure socioeducatius durant el casal d'estiu que tindrà lloc del 27 de juny al 15 de juliol. Les persones interessades en col·laborar-hi han de tenir entre 16 i 25 anys i una disponibilitat mínima de dos dies per setmana.

Per a més informació, contacteu amb el Punt del Voluntariat (tels. 93 462 4079 – 646058979/puntvoluntariat@gramenet.cat) o directament amb la Fundació Germina (tel. 671578984/voluntariat@germina.org).


Crida de voluntariat pels Casals d'Estiu 2022

Imatge Casals d'estiu

Durant els mesos de juliol i agost, les entitats privades sense ànim de lucre de Santa Coloma de Gramenet necessiten persones voluntàries per donar suport a les activitats de lleure i oci dels Casals d’Estiu que es faran a la ciutat. És per això que si tens més de 18 anys i t’interessa tenir una experiència i acreditació en aquest àmbit, posa’t en contacte amb el Punt del Voluntariat trucant al 93 462 4079 – 646058979 o escribint a puntvoluntariat@gramenet.cat.


Trobada informativa sobre l'ajuda a Ucraïna

Imatge de la trobada per ajudar a Ucraïna

Dilluns 4 d'abril, a les 18.30 h, tindrà lloc una sessió informativa a la Biblioteca Singuerlín-Salvador Cabré sobre les campanyes de solidaritat i la situació humanitària de les persones refugiades a causa del conflicte armat a Ucraïna. T'hi esperem!


Voluntariat per donar suport a la gent gran

Imatge Voluntariat Amics de la Gent Gran

A Santa Coloma, podeu participar en diferents programes de voluntariat per acompanyar la gent gran i combatre la solitud que pateixen. Entre les entitats que hi participen, hi ha la Fundació Amics de la Gent Gran.

Si voleu col·laborar-hi, podeu contactar amb nosaltres al 646058979 o a puntvoluntariat@gramenet.cat per rebre més informació d'aquest projecte i d'altres que es desenvolupen a la ciutat.


Nova ubicació del Punt del Voluntariat

Imatge Punt del Voluntariat

El Punt del Voluntariat s'ha traslladat a l'edifici de l'Ajuntament, a la plaça de la Vila. Aquest servei municipal de Santa Coloma de Gramenet va ser creat l'any 2005 per atendre a les entitats locals i la ciutadania a partir dels 16 anys amb l’objectiu de fomentar, promocionar, reconèixer i avalar l’activitat voluntària i l’associacionisme. La seva finalitat és també incrementar la cohesió i conscienciació social de la nostra ciutat segons els valors i principis del model català de voluntariat (Llei 25/2015). 

Qualsevol entitat o persona interessada en temes de  voluntariat caldrà que es posi en contacte al telèfon 646058979 o per correu electrònic a puntvoluntariat@gramenet.cat.


Trobada de joves voluntaris i voluntàries al CRJ Mas Fonollar

cartell Troba't 2022

El 2 d’octubre del 2021 es va fer la primera trobada de persones menors de 30 anys i a la qual van participar joves de tots els àmbits de voluntariat. L'experiència va ser tant enriquidora que els i les participants van manifestar les ganes de tornar a fer una segona trobada per a formar una xarxa de voluntariat jove forta i consolidada i, a la vegada,  tenir un nou espai on participar i formar part de la comunitat de voluntariat de la ciutat. 

És per això que aquest dissabte dia 19 de març a les 17 hores, al CRJ Mas Fonollar, (carrer Sant Jeroni, 3) es tornarà a fer una trobada de joves que fan voluntariat a la ciutat.

Si estàs interessada/interessat,  poseu-vos en contacte amb el Punt per informar que voleu participar. Truqueu al 646058979 o enviu un missatge a puntvoluntariat@gramenet.cat.


Crida de voluntariat per a l'àmbit d'infants i joves

Foto Voluntariat amb infants i joves

El voluntariat adreçat a infants i joves es pot desenvolupar a Santa Coloma de Gramenet en diferents programes que inclouen accions socioeducatives, de lleure i oci, o esportives, entre d'altres. Si teniu una tarda a la setmana per dedicar-hi, poseu-vos en contacte amb el Punt del Voluntariat al 646058979 o a puntvoluntariat@gramenet.cat per rebre més informació. 

Si voleu conèixer un dels programes de voluntariat que donen suport a infants i joves, mireu aquest vídeo.


Crida de voluntariat contra la pobresa energètica

Imatge projecte Cooltorise

La pobresa energètica de les llars normalment s'associa a l'hivern però, amb l'acceleració del canvi climàtic, els episodis a l'estiu són més importants i difícils de mitigar. 

Si voleu col·laborar en aquest àmbit del voluntariat, podeu participar en el projecte COOLTORISE per donar suport en els tallers que s'organitzaran per a la ciutadania així com en altres accions de suport relacionades amb la pobresa energètica. Cal ser major de 18 anys i poder dedicar un mínim de 4 hores a la setmana. 

Per a més informació, contacteu amb el Punt del Voluntariat (Tel. 646058979 - puntvoluntariat@gramenet.cat).


Projectes de voluntariat per ajudar persones migrants i refugiades

Cartell Programes Mentoria

La Generalitat de Catalunya, a través de la Direcció General de Migracions, Refugi i Antiracisme, ha obert dos programes de mentoria per acompanyar les persones migrants i refugiades en el seu itinerari per l’assoliment de l’autonomia i la millora del seu benestar emocional.

D’una banda, el programa de Mentoria Refugi se centra en l’acompanyament de persones que han sol·licitat protecció internacional o que són refugiades. De l’altra, el de Mentoria Arrelament ofereix la possibilitat d’acompanyar persones que estan en situació d’irregularitat administrativa en el procés d’arrelament.

Si voleu col·laborar en aquests programes a Santa Coloma, poseu-vos en contacte amb el Punt del Voluntariat (Tel. 646058979 - puntvoluntariat@gramenet.cat). Cal ser major de 25 anys i poder dedicar un mínim de dues hores a la setmana.


Noves crides de voluntariat

Foto Junts pel voluntariat

Calen persones voluntàries, que puguin dedicar mínim un parell d’hores a la setmana, en diferents projectes de la ciutat:

 • Àmbit d’Infants i joves: suport en l’estudi o en activitats esportives, artístiques o digitals i tecnològiques (per a persones voluntàries majors de 16 anys).
 • Àmbit Comunitari i veïnal: suport als tallers, fer seguiment a les llars o donar informació sobre el programa d’Energia Justa contra la pobresa energètica.
 • Àmbit de Gent Gran: acompanyament de persones que estan soles.
 • Àmbit de Justícia, pau, cooperació i solidaritat: suport a persones migrants i refugiades en el seu itinerari per l’assoliment de l’autonomia i la millora del seu benestar (per a persones voluntàries majors de 25 anys).

Si esteu interessats/ades o voleu rebre més informació, contacteu amb el Punt del Voluntariat Tel. 646058979 o puntvoluntariat@gramenet.cat


Recollida de roba de llar i d'abric

El Grup de Maria Auxiliadora, dedicada al voluntariat social, fa una crida per recollir roba de llençols, tovalloles i roba d’hivern per a joves de 10 a 16 anys per al rober que l’entitat gestiona. Podeu portar les peces de roba al carrer Safaretjos, núm. 8, de 16 a 19 hores, de dilluns a divendres.

ATENCIÓ: L'entitat restarà tancada fins al 14 de febrer.

Foto del rober del Grup de Marí Auxiliadora

Crida de voluntariat per al Programa d’Acompanyament Educatiu

Foto Programa d'Acompanyament Educatiu

El Programa d'Acompanyament Educatiu és un programa per millorar l’èxit educatiu d'infants i adolescents, reforçant i complementant la funció educativa de la família i de l’escola.

Si ets major de 18 anys i vols ser voluntari/ària en aquest projecte ajudant infants i joves de la ciutat una tarda a la setmana, posa’t en contacte amb el Punt del Voluntariat al 646058979 o a puntvoluntariat@gramenet.cat i t’explicaran com pots participar-hi.

Més informació sobre el projecte en aquest vídeo.


Dia Internacional del Voluntariat 2021

Imatge Dia Internacional del Voluntariat 2021

El diumenge 5 de desembre es va celebrar el Dia Internacional del Voluntariat amb un acte que torna a ser presencial i que tindrà lloc al Teatre Sagarra (18h). De nou, la celebració va reunir les entitats i les persones que treballen coordinadament en les diferents accions de voluntariat a la ciutat amb la finalitat de reconèixer i agrair públicament la tasca altruista i la contribució social que hi aporten les persones voluntàries. 

L’acte va ser conduït per l’actriu colomenca Karme Hellín i va incloure un espectacle de teatre-fòrum a càrrec d’actors i actius de l’associació AMMAME; la projecció de vídeos sobre l’experiència del jovent en diferents projectes de voluntariat i la presentació de l’Agenda del voluntariat 2022, que recull la informació dels projectes de les entitats de la ciutat. També es va llegir el manifest del voluntariat 2021 i es va tancar l’acte amb una sorpresa musical.


Crida de voluntariat: projecte "Dina en companyia"

Imatge del projecte "Dina en companyia"

Et necessitem!

Si ets major de 18 anys i pots dedicar un dia a la setmana, de 12:30 a 16 hores, per ajudar en el moment del dinar a persones grans en un entitat de voluntariat de Santa Coloma de Gramenet, posa’t en contacte amb el Punt del Voluntariat (tel. 646058979 - puntvoluntariat@gramenet.cat) per demanar una entrevista. Participa en aquesta acció solidària de ciutat.

Per a més informació sobre el projecte, clica aquí.

V Jornada Salut mental i addiccions de Santa Coloma de Gramenet

Imatge de la V Jornada Salut mental i addiccions

Els proper 29 d'octubre tindrà lloc a l'Auditori Can Roig i Torres la V Jornada de Salut mental i addiccions de Santa Coloma de Gramenet sota el títol "Un temps d'incertesa i cansament". Més informació sobre el programa i inscripcions en aquest ENLLAÇ.

Crida de voluntariat

Logo Punt de Vontulariat

Si t’interessa participar en una acció voluntària d’una institució psiquiàtrica de la teva ciutat, on podràs acompanyar a persones ingressades al Centre Emili Mira del recinte de Torribera, durant una hora a la setmana en el moment que tú triis, rebent la formació i el suport necessari de l’entitat que ho realitza, posa’t en contacte amb el Punt del Voluntariat al 93 462 4079 - 646058979 o enviant un e-mail a puntvoluntariat@gramenet.cat

Escola d'Estiu del Voluntariat

Imatge anunciant l'Escola d'Estiu del Voluntariat

Els propers dies 13, 14 i 15 de juliol es durà a terme l’Escola d’Estiu del Voluntariat. Enguany l’edició serà en línia i oferirà activitats formatives gratuïtes per a persones voluntàries, coordinadors i coordinadores de voluntariat i responsables d’entitats.

Per a més informació sobre el programa i les inscripcions entreu en aquest ENLLAÇ

Vols fer voluntariat en un Casal d’Estiu?

Imatge icònica de peus pintats

Si tens més de 16 anys, amb ganes de col·laborar encara que sigui un dia a la setmana, en una ONG de la teva ciutat, per a donar suport aquest estiu, el mes de juliol o agost,  a les activitats de lleure i oci que es faran per a infants i joves de Santa Coloma de Gramenet,  posa’t en contacte amb el Punt del Voluntariat al telèfon 646058979 o enviant un email a puntvoluntariat@gramenet.cat

Clica aquest ENLLAÇ per a consultar els projectes dels Casals d’Estiu que es faran durant els mesos de juliol i agost.

Crides de voluntariat

Si durant el mes de juliol i/o agost vols participar en els Casals d’Estiu, si tens un parell d’hores al matí per caminar en grup,  si t’interessa col·laborar repartint el dinar a persones grans al migdia, o si vols fer suport al llarg del temps que vulguis  a persones amb discapacitat posa’t en contacte amb el Punt del Voluntariat al 646058979 o puntvoluntariat@gramenet.cat, per a fer voluntariat a les ONG’s de la teva ciutat que et necessiten.

Logo Punt Voluntariat

Projecte “Teixint Vincles”

Imatge logo Fundació Tallers

Us animem a afegir-vos a aquest repte solidari  per sumar quilòmetres amb tothom que vulgui participar dintre del projecte Teixint Vincles.

Més informació AQUÍ

Cuidant el cuidador

Programa adreçat a familiars i cuidadors/es que atenen persones amb càncer

Cartell informatiu sobre el programa cuidant al cuidador
Clica a la imatge per accedir al programa

Crida de voluntariat en Protecció Civil

Si tens més de 14 anys i puntualment vols donar suport a una entitat que realitza accions de col·laboració en temes de seguretat i emergències a la teva ciutat, posa’t en contacte amb el Punt del Voluntariat, trucant als  telèfons 646 05 89 79 /  93 462 40 79 o enviant un correu a puntvoluntaritat@gramenet.cat  i ens posarem en contacte amb tu per donar-te més informació.

Logo Punt del Voluntariat Santa Coloma

Pla de formació 2021

Posem en marxa el pla de formació 2021. La majoria són cursos reconeguts pel Pla de Formació del Voluntariat de la Generalitat de Catalunya amb l’obtenció de certificació si es participa com a mínim en el 80% de la formació. Totes les persones interessades poden fer la inscripció gratuïta trucant als telèfons 93.462.40.79  o 646 058 979 o bé adreçant un correu al puntvoluntariat@gramenet.cat.

Durant el mes de maig es farà la primera formació sota el títol ‘Iniciació al voluntariat’ que començarà el dia 7  (18.00) tindrà una durada de 18 hores en format virtual i el realitzarà la Creu Roja. La data límit d’inscripció és el 30 d’abril. També al maig, concretament el dia 8, es farà la sessió formativa virtual sobre ‘L’escolta telefònica’ (10.00) impartida per Maria Conxa Porrera de Recerca Personal amb una durada de 2 hores i 15 minuts. 

Altres formacions programades:

 • Voluntariat internacional i lleure educatiu
 • 4, 6, 11, 13, 18, 20 d’octubre de 18 a 20 hores
 • Realitza: Escola Adhara
 • Durada: 12 Hores
 • Format: Virtual
 • Data límit d’inscripció: 24 de setembre
 • Regenerar-nos: La perspectiva de gènere a l’àmbit del voluntariat social
 • 3, 10, 17 de novembre de 17 a 19 hores
 • Realitza: Fundació Siurana
 • Durada: 8 Hores
 • Format: Presencial
 • Data límit d’inscripció: 22 d'octubre

Subvencions de projectes i activitats 2021

Per a entitats de l'àmbit de polítiques socials del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies

Foto d'un ordinador per fer les gestions per demanar subvencions a projectes i activitats per a entitats del voluntariat

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies obre la convocatòria de subvencions de projectes i activitats desenvolupats per entitats sense ànim de lucre de l’àmbit de les polítiques socials, amb establiment operatiu a Catalunya.

El termini per a la presentació dels formularis de sol·licitud és fins el dia 26 d’abril de 2021.

En el marc d’aquesta convocatòria la Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària impulsa els programes, projectes i actuacions que fomenten el voluntariat i enforteixen el teixit associatiu -especialment l’associacionisme veïnal- projectes d’intervenció comunitària per a la millora de les condicions de vida de la ciutadania, així com projectes de millora de les condicions de vida de les persones gitanes a Catalunya.

 Les línies de finançament que s’han convocat són aquestes:

 • F.1 Activitats de caràcter cívic i comunitari de l’associacionisme veïnal (de caràcter anual).
 • F.2 Projectes de foment i promoció del voluntariat (de caràcter anual).
 • F.3 Projectes d’acció comunitària inclusiva per lluitar contra l’exclusió social (de caràcter pluriennal).
 • F.4 Projectes per a la promoció del reconeixement, la participació, la inclusió social i la igualtat de tracte del poble gitano a Catalunya (de caràcter anual).
 • F.5 Projectes per a l’enfortiment de l’associacionisme (de caràcter pluriennal).
 • F.6 Activitats formatives vinculades al Pla de formació de l’associacionisme i el voluntariat de Catalunya (de caràcter anual).

En aquest enllaç trobareu tota la informació relativa a la convocatòria:

Bases

Manual

Vídeo

Formulari de sol·licitud