Crida de voluntariat pels Casals d'Estiu 2022

Imatge Casals d'estiu

Durant els mesos de juliol i agost, les entitats privades sense ànim de lucre de Santa Coloma de Gramenet necessiten persones voluntàries per donar suport a les activitats de lleure i oci dels Casals d’Estiu que es faran a la ciutat. És per això que si tens més de 18 anys i t’interessa tenir una experiència i acreditació en aquest àmbit, posa’t en contacte amb el Punt del Voluntariat trucant al 93 462 4079 – 646058979 o escribint a puntvoluntariat@gramenet.cat.


Trobada informativa sobre l'ajuda a Ucraïna

Imatge de la trobada per ajudar a Ucraïna

Dilluns 4 d'abril, a les 18.30 h, tindrà lloc una sessió informativa a la Biblioteca Singuerlín-Salvador Cabré sobre les campanyes de solidaritat i la situació humanitària de les persones refugiades a causa del conflicte armat a Ucraïna. T'hi esperem!


Voluntariat per donar suport a la gent gran

Imatge Voluntariat Amics de la Gent Gran

A Santa Coloma, podeu participar en diferents programes de voluntariat per acompanyar la gent gran i combatre la solitud que pateixen. Entre les entitats que hi participen, hi ha la Fundació Amics de la Gent Gran.

Si voleu col·laborar-hi, podeu contactar amb nosaltres al 646058979 o a puntvoluntariat@gramenet.cat per rebre més informació d'aquest projecte i d'altres que es desenvolupen a la ciutat.


Nova ubicació del Punt del Voluntariat

Imatge Punt del Voluntariat

El Punt del Voluntariat s'ha traslladat a l'edifici de l'Ajuntament, a la plaça de la Vila. Aquest servei municipal de Santa Coloma de Gramenet va ser creat l'any 2005 per atendre a les entitats locals i la ciutadania a partir dels 16 anys amb l’objectiu de fomentar, promocionar, reconèixer i avalar l’activitat voluntària i l’associacionisme. La seva finalitat és també incrementar la cohesió i conscienciació social de la nostra ciutat segons els valors i principis del model català de voluntariat (Llei 25/2015). 

Qualsevol entitat o persona interessada en temes de  voluntariat caldrà que es posi en contacte al telèfon 646058979 o per correu electrònic a puntvoluntariat@gramenet.cat.


Trobada de joves voluntaris i voluntàries al CRJ Mas Fonollar

cartell Troba't 2022

El 2 d’octubre del 2021 es va fer la primera trobada de persones menors de 30 anys i a la qual van participar joves de tots els àmbits de voluntariat. L'experiència va ser tant enriquidora que els i les participants van manifestar les ganes de tornar a fer una segona trobada per a formar una xarxa de voluntariat jove forta i consolidada i, a la vegada,  tenir un nou espai on participar i formar part de la comunitat de voluntariat de la ciutat. 

És per això que aquest dissabte dia 19 de març a les 17 hores, al CRJ Mas Fonollar, (carrer Sant Jeroni, 3) es tornarà a fer una trobada de joves que fan voluntariat a la ciutat.

Si estàs interessada/interessat,  poseu-vos en contacte amb el Punt per informar que voleu participar. Truqueu al 646058979 o enviu un missatge a puntvoluntariat@gramenet.cat.


Crida de voluntariat per a l'àmbit d'infants i joves

Foto Voluntariat amb infants i joves

El voluntariat adreçat a infants i joves es pot desenvolupar a Santa Coloma de Gramenet en diferents programes que inclouen accions socioeducatives, de lleure i oci, o esportives, entre d'altres. Si teniu una tarda a la setmana per dedicar-hi, poseu-vos en contacte amb el Punt del Voluntariat al 646058979 o a puntvoluntariat@gramenet.cat per rebre més informació. 

Si voleu conèixer un dels programes de voluntariat que donen suport a infants i joves, mireu aquest vídeo.


Crida de voluntariat contra la pobresa energètica

Imatge projecte Cooltorise

La pobresa energètica de les llars normalment s'associa a l'hivern però, amb l'acceleració del canvi climàtic, els episodis a l'estiu són més importants i difícils de mitigar. 

Si voleu col·laborar en aquest àmbit del voluntariat, podeu participar en el projecte COOLTORISE per donar suport en els tallers que s'organitzaran per a la ciutadania així com en altres accions de suport relacionades amb la pobresa energètica. Cal ser major de 18 anys i poder dedicar un mínim de 4 hores a la setmana. 

Per a més informació, contacteu amb el Punt del Voluntariat (Tel. 646058979 - puntvoluntariat@gramenet.cat).


Projectes de voluntariat per ajudar persones migrants i refugiades

Cartell Programes Mentoria

La Generalitat de Catalunya, a través de la Direcció General de Migracions, Refugi i Antiracisme, ha obert dos programes de mentoria per acompanyar les persones migrants i refugiades en el seu itinerari per l’assoliment de l’autonomia i la millora del seu benestar emocional.

D’una banda, el programa de Mentoria Refugi se centra en l’acompanyament de persones que han sol·licitat protecció internacional o que són refugiades. De l’altra, el de Mentoria Arrelament ofereix la possibilitat d’acompanyar persones que estan en situació d’irregularitat administrativa en el procés d’arrelament.

Si voleu col·laborar en aquests programes a Santa Coloma, poseu-vos en contacte amb el Punt del Voluntariat (Tel. 646058979 - puntvoluntariat@gramenet.cat). Cal ser major de 25 anys i poder dedicar un mínim de dues hores a la setmana.


Noves crides de voluntariat

Foto Junts pel voluntariat

Calen persones voluntàries, que puguin dedicar mínim un parell d’hores a la setmana, en diferents projectes de la ciutat:

 • Àmbit d’Infants i joves: suport en l’estudi o en activitats esportives, artístiques o digitals i tecnològiques (per a persones voluntàries majors de 16 anys).
 • Àmbit Comunitari i veïnal: suport als tallers, fer seguiment a les llars o donar informació sobre el programa d’Energia Justa contra la pobresa energètica.
 • Àmbit de Gent Gran: acompanyament de persones que estan soles.
 • Àmbit de Justícia, pau, cooperació i solidaritat: suport a persones migrants i refugiades en el seu itinerari per l’assoliment de l’autonomia i la millora del seu benestar (per a persones voluntàries majors de 25 anys).

Si esteu interessats/ades o voleu rebre més informació, contacteu amb el Punt del Voluntariat Tel. 646058979 o puntvoluntariat@gramenet.cat


Recollida de roba de llar i d'abric

El Grup de Maria Auxiliadora, dedicada al voluntariat social, fa una crida per recollir roba de llençols, tovalloles i roba d’hivern per a joves de 10 a 16 anys per al rober que l’entitat gestiona. Podeu portar les peces de roba al carrer Safaretjos, núm. 8, de 16 a 19 hores, de dilluns a divendres.

ATENCIÓ: L'entitat restarà tancada fins al 14 de febrer.

Foto del rober del Grup de Marí Auxiliadora

Crida de voluntariat per al Programa d’Acompanyament Educatiu

Foto Programa d'Acompanyament Educatiu

El Programa d'Acompanyament Educatiu és un programa per millorar l’èxit educatiu d'infants i adolescents, reforçant i complementant la funció educativa de la família i de l’escola.

Si ets major de 18 anys i vols ser voluntari/ària en aquest projecte ajudant infants i joves de la ciutat una tarda a la setmana, posa’t en contacte amb el Punt del Voluntariat al 646058979 o a puntvoluntariat@gramenet.cat i t’explicaran com pots participar-hi.

Més informació sobre el projecte en aquest vídeo.


Dia Internacional del Voluntariat 2021

Imatge Dia Internacional del Voluntariat 2021

El diumenge 5 de desembre es va celebrar el Dia Internacional del Voluntariat amb un acte que torna a ser presencial i que tindrà lloc al Teatre Sagarra (18h). De nou, la celebració va reunir les entitats i les persones que treballen coordinadament en les diferents accions de voluntariat a la ciutat amb la finalitat de reconèixer i agrair públicament la tasca altruista i la contribució social que hi aporten les persones voluntàries. 

L’acte va ser conduït per l’actriu colomenca Karme Hellín i va incloure un espectacle de teatre-fòrum a càrrec d’actors i actius de l’associació AMMAME; la projecció de vídeos sobre l’experiència del jovent en diferents projectes de voluntariat i la presentació de l’Agenda del voluntariat 2022, que recull la informació dels projectes de les entitats de la ciutat. També es va llegir el manifest del voluntariat 2021 i es va tancar l’acte amb una sorpresa musical.


Crida de voluntariat: projecte "Dina en companyia"

Imatge del projecte "Dina en companyia"

Et necessitem!

Si ets major de 18 anys i pots dedicar un dia a la setmana, de 12:30 a 16 hores, per ajudar en el moment del dinar a persones grans en un entitat de voluntariat de Santa Coloma de Gramenet, posa’t en contacte amb el Punt del Voluntariat (tel. 646058979 - puntvoluntariat@gramenet.cat) per demanar una entrevista. Participa en aquesta acció solidària de ciutat.

Per a més informació sobre el projecte, clica aquí.

V Jornada Salut mental i addiccions de Santa Coloma de Gramenet

Imatge de la V Jornada Salut mental i addiccions

Els proper 29 d'octubre tindrà lloc a l'Auditori Can Roig i Torres la V Jornada de Salut mental i addiccions de Santa Coloma de Gramenet sota el títol "Un temps d'incertesa i cansament". Més informació sobre el programa i inscripcions en aquest ENLLAÇ.

Crida de voluntariat

Logo Punt de Vontulariat

Si t’interessa participar en una acció voluntària d’una institució psiquiàtrica de la teva ciutat, on podràs acompanyar a persones ingressades al Centre Emili Mira del recinte de Torribera, durant una hora a la setmana en el moment que tú triis, rebent la formació i el suport necessari de l’entitat que ho realitza, posa’t en contacte amb el Punt del Voluntariat al 93 462 4079 - 646058979 o enviant un e-mail a puntvoluntariat@gramenet.cat

Escola d'Estiu del Voluntariat

Imatge anunciant l'Escola d'Estiu del Voluntariat

Els propers dies 13, 14 i 15 de juliol es durà a terme l’Escola d’Estiu del Voluntariat. Enguany l’edició serà en línia i oferirà activitats formatives gratuïtes per a persones voluntàries, coordinadors i coordinadores de voluntariat i responsables d’entitats.

Per a més informació sobre el programa i les inscripcions entreu en aquest ENLLAÇ

Vols fer voluntariat en un Casal d’Estiu?

Imatge icònica de peus pintats

Si tens més de 16 anys, amb ganes de col·laborar encara que sigui un dia a la setmana, en una ONG de la teva ciutat, per a donar suport aquest estiu, el mes de juliol o agost,  a les activitats de lleure i oci que es faran per a infants i joves de Santa Coloma de Gramenet,  posa’t en contacte amb el Punt del Voluntariat al telèfon 646058979 o enviant un email a puntvoluntariat@gramenet.cat

Clica aquest ENLLAÇ per a consultar els projectes dels Casals d’Estiu que es faran durant els mesos de juliol i agost.

Crides de voluntariat

Si durant el mes de juliol i/o agost vols participar en els Casals d’Estiu, si tens un parell d’hores al matí per caminar en grup,  si t’interessa col·laborar repartint el dinar a persones grans al migdia, o si vols fer suport al llarg del temps que vulguis  a persones amb discapacitat posa’t en contacte amb el Punt del Voluntariat al 646058979 o puntvoluntariat@gramenet.cat, per a fer voluntariat a les ONG’s de la teva ciutat que et necessiten.

Logo Punt Voluntariat

Projecte “Teixint Vincles”

Imatge logo Fundació Tallers

Us animem a afegir-vos a aquest repte solidari  per sumar quilòmetres amb tothom que vulgui participar dintre del projecte Teixint Vincles.

Més informació AQUÍ

Cuidant el cuidador

Programa adreçat a familiars i cuidadors/es que atenen persones amb càncer

Cartell informatiu sobre el programa cuidant al cuidador
Clica a la imatge per accedir al programa

Crida de voluntariat en Protecció Civil

Si tens més de 14 anys i puntualment vols donar suport a una entitat que realitza accions de col·laboració en temes de seguretat i emergències a la teva ciutat, posa’t en contacte amb el Punt del Voluntariat, trucant als  telèfons 646 05 89 79 /  93 462 40 79 o enviant un correu a puntvoluntaritat@gramenet.cat  i ens posarem en contacte amb tu per donar-te més informació.

Logo Punt del Voluntariat Santa Coloma

Pla de formació 2021

Posem en marxa el pla de formació 2021. La majoria són cursos reconeguts pel Pla de Formació del Voluntariat de la Generalitat de Catalunya amb l’obtenció de certificació si es participa com a mínim en el 80% de la formació. Totes les persones interessades poden fer la inscripció gratuïta trucant als telèfons 93.462.40.79  o 646 058 979 o bé adreçant un correu al puntvoluntariat@gramenet.cat.

Durant el mes de maig es farà la primera formació sota el títol ‘Iniciació al voluntariat’ que començarà el dia 7  (18.00) tindrà una durada de 18 hores en format virtual i el realitzarà la Creu Roja. La data límit d’inscripció és el 30 d’abril. També al maig, concretament el dia 8, es farà la sessió formativa virtual sobre ‘L’escolta telefònica’ (10.00) impartida per Maria Conxa Porrera de Recerca Personal amb una durada de 2 hores i 15 minuts. 

Altres formacions programades:

 • Voluntariat internacional i lleure educatiu
 • 4, 6, 11, 13, 18, 20 d’octubre de 18 a 20 hores
 • Realitza: Escola Adhara
 • Durada: 12 Hores
 • Format: Virtual
 • Data límit d’inscripció: 24 de setembre
 • Regenerar-nos: La perspectiva de gènere a l’àmbit del voluntariat social
 • 3, 10, 17 de novembre de 17 a 19 hores
 • Realitza: Fundació Siurana
 • Durada: 8 Hores
 • Format: Presencial
 • Data límit d’inscripció: 22 d'octubre

Subvencions de projectes i activitats 2021

Per a entitats de l'àmbit de polítiques socials del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies

Foto d'un ordinador per fer les gestions per demanar subvencions a projectes i activitats per a entitats del voluntariat

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies obre la convocatòria de subvencions de projectes i activitats desenvolupats per entitats sense ànim de lucre de l’àmbit de les polítiques socials, amb establiment operatiu a Catalunya.

El termini per a la presentació dels formularis de sol·licitud és fins el dia 26 d’abril de 2021.

En el marc d’aquesta convocatòria la Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària impulsa els programes, projectes i actuacions que fomenten el voluntariat i enforteixen el teixit associatiu -especialment l’associacionisme veïnal- projectes d’intervenció comunitària per a la millora de les condicions de vida de la ciutadania, així com projectes de millora de les condicions de vida de les persones gitanes a Catalunya.

 Les línies de finançament que s’han convocat són aquestes:

 • F.1 Activitats de caràcter cívic i comunitari de l’associacionisme veïnal (de caràcter anual).
 • F.2 Projectes de foment i promoció del voluntariat (de caràcter anual).
 • F.3 Projectes d’acció comunitària inclusiva per lluitar contra l’exclusió social (de caràcter pluriennal).
 • F.4 Projectes per a la promoció del reconeixement, la participació, la inclusió social i la igualtat de tracte del poble gitano a Catalunya (de caràcter anual).
 • F.5 Projectes per a l’enfortiment de l’associacionisme (de caràcter pluriennal).
 • F.6 Activitats formatives vinculades al Pla de formació de l’associacionisme i el voluntariat de Catalunya (de caràcter anual).

En aquest enllaç trobareu tota la informació relativa a la convocatòria:

Bases

Manual

Vídeo

Formulari de sol·licitud