Foto de Núria Parlon

Memòria històrica per a la consciència col·lectiva

Us presentem la setena edició del Programa dedicat a la Memòria Històrica, amb el que us oferim un seguit d’actes, projeccions, documentals, exposicions i presentacions, amb l’objectiu de facilitar-vos espais per a la reflexió, activa i participativa de la ciutadania.

Aquest programa l’hem impulsat des de la nova Regidoria dedicada a la Memòria Històrica i amb la col·laboració fonamental de diverses entitats colomenques, molt implicades perquè no quedin en l’oblit les conseqüències de la repressió franquista i dels feixismes, i que formen part d’aquesta lluita col·lectiva antifeixista que ha d’estar més vigent que mai per fer front als discursos d’odi que continuen abanderant a dia d’avui certs grups polítics, clarament ‘postfranquistes’ i que ataquen directament col·lectius com el de les dones i el de LGTBI, i en definitiva que van contra el respecte i la convivència.

En aquest programa us oferim moltes propostes interessants. A destacar, per exemple, l’itinerari que farem per retre homenatge al que fou alcalde de Santa Coloma, Celestí Boada; l’any passat va ser 80è aniversari del seu afusellament (18 octubre 1939). També a tenir en compte les diferents propostes que hem inclòs per visibilitzar la presència de les dones a la història i les lluites col·lectives del col·lectiu LGTBI al llarg del franquisme i postfranquisme. 

Continuarem defensant la importància de la recuperació de la memòria històrica més recent, per seguir condemnant el feixisme que ha assetjat aquest país durant gairebé 40 anys i que encara avui, per desgràcia, continua fent-ho. Per això creiem que és més necessari que mai, promoure, difondre i commemorar aquestes qüestions per generar consciència col·lectiva i no tornar a cometre els mateixos errors del passat.