Cartell

Del 31 de gener al 16 de febrer de 2020

Espectacle “Yerma in-vitro”

Yerma és una dona que viu asfixiada amb la impossibilitat de poder tenir fills. No sap molt bé si és producte del seu desig o del seu entorn. El seu marit no en vol tenir, i la diferència d'edat que hi ha entre ells és un mur infranquejable. La llibertat de la dona per escollir la porta a sentir-se atreta per una altra persona, i això la farà qüestionar la seva maternitat, i alguna cosa més...

Autor: a partir de l'obra de Federico García Lorca
Repartiment: Ana Amado, Ana Lagos, Carme Hellín, Cristina Barrios, Isabel Pastor, Mari Comas, Mercedes Torres, Noelia Lorenzo, Noelia Oliver, Begoña Zarza, Alfred Mompart i Inma Carrasco
Direcció: Andreu Banús

Horaris: divendres i dissabte 20 h, diumenge 19 h

Preu: 8 € (Amics del Teatre 4 €)

Lloc: Teatre La Colmena (c/ Francesc Viñas, 5)

Organitza: Grup de Teatre La Colmena


Dissabte 1 de febrer, 19h

Foto

Diàleg: “d’Invertides a Lesboterroristes” + concert de Laura Socaixina

Diàleg en el qual reflexionarem al voltant de la construcció dels discursos d’odi, específicament sobre la lesbofòbia, des del franquisme fins a l’actualitat, amb la participació d’Elena Longares,  de l’entitat Lesbicat i l’actuació de la cantautora Laura Socaixina.

Lloc: Les Tannines (C/ Sant carles, 5)

Organitza: visibLESntk, col·lectiu de dones lesbianes


Cartell

Dimecres 5 de febrer, 18h

Projecció de la Pel·lícula Aimée & Jaguar

Aimée & Jaguar és una pel·lícula dramàtica alemanya de 1999, ambientada durant la Segona Guerra Mundial, escrita i dirigida per Max Färberböck i basada en la novel·la d'Erica Fischer. Relata les vides reals de Lilly Wust, una dona casada amb un soldat nazi i mare de quatre fills i Felice Schragenheim, una dona jueva lesbiana que fa servir un nom fals i pertany al moviment de resistència. Juntes s'embarquen en una relació romàntica amorosa malgrat el perill de la situació i la possibilitat que la Gestapo detingui a Felice.

Lloc: Sala d’actes Biblioteca Singuerlín

Organitza: Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet.


Foto

Dimecres 5 de febrer, 19.30h

Presentació del llibre: El duelo revelado de l’antropòleg i professor Jorge Moreno Andrés

Qui guarda les fotografies familiars a casa? Com circulen dins l’espai domèstic? Què succeeix quan pertànyen a aquells que van patir la violència política? Per què  en algunes cases sobreviuen i en altres desapareixen?Les fotografies de les víctimes de la Guerra Civil Espanyola i la postguerra van tenir i tenen una vida marcada i definida per aquest drama.  Aquest llibre descriu i analitza els seus uos i trànsits irremediablement sotmesos a la mediació de la repressió franquista en les seves diverses formes. Aquestes imatges ens parlen a través de les seves costures, amputacions notes i retocs, de les pràctiques i els desplaçaments intergeneracionals que fan possible la transmissió de la memòria traumàtica.


Foto

Dijous 6 de febrer, 19h

Debat-tertúlia: Lluita Antifranquista i repressió: De la falsa  transició a l’1 d’octubre.

Una aproximació a la repressió viscuda des de l’època de la transició i el tardofranquisme fins als nostres dies. Vivències i testimonis en primera persona ,amb la participació de Felipe Moreno, represaliat per la Dictadura Franquista; Juanjo Gallardo, Historiador i escriptor i altres ponents a confirmar.

Lloc: Centre Cívic Riu

Organitza: CUP Gramenet