Casals d'Estiu inclusius

Suport perquè els infants amb discapacitat puguin participar de la programació ordinària d’activitats dels casals d’estiu

Els casals d’estiu s’adapten per tal de poder atendre les necessitats d’aquells infants i adolescents que per la seva discapacitat no tenen les mateixes oportunitats que la resta d’infants. L’Ajuntament contracta vetlladors/es que donen suport als infants i adolescents amb diversitat funcional, en les activitats de lleure que s’organitzen al municipi dintre d’una variada oferta de casals municipals, campus esportius, colònies i centres oberts.

El suport d’un/a vetllador/a no depèn del grau de discapacitat ni dels ingressos econòmics de la família, només es requereix l’informe favorable de l’Equip d’Assessorament Psicopedagògic de la Generalitat de Catalunya. El pressupost destinat no està limitat, es contractarà el personal necessari per atendre totes les necessitats que permetrà oferir un acompanyament als infants i adolescents amb discapacitat tots els dies que dura el casal i durant tota la jornada.

Les famílies interessades en sol·licitar el suport d’un vetllador/a per al seu fill/a, hauran de demanar cita prèvia al 93 462 40 90 del 24 d’abril al 26 de maig de 2023. El dia i hora assignat hauran d’acudir a l’Av. Francesc Macià, número 41.

Monitor i nen del Casals d'estiu inclusius

A més de la possibilitat que els infants i adolescents amb discapacitat puguin participar de la programació ordinària inclusiva, existeix un casal específic amb una oferta molt diversa d’activitats de lleure adreçades als infants i adolescents amb discapacitats, pluridiscapacitat o dependència.

Casal xelA: del 26 de juny al 21 de juliol de 2023.

  • Lloc: Escola Torre Balldovina
  • Horari: de 9.00 a 14.00h, més transport per arribar i per marxar.
  • Una setmana de campaments a Llinars del Vallès (de dilluns a divendres)
  • Places concertades directament amb l’escola d’Educació Especial Josep Sol i Rodríguez (40 places totals, 30 reservades per xelA).
  • Preu: 275 euros sense colònies, 350 amb colònies.
  • Organitza: Centre Obert Rialles. Fundació Champagnat-Maristes. Amb el suport de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet.