Foto de Núria Parlon

8M: ni més, ni menys: iguals en drets!

El mes de març té una significació molt especial per a la nostra ciutat. Les Jornades Feministes que hi celebrem són el resultat de la tasca incansable que, a favor de la igualtat de gènere, protagonitzen les diverses entitats de la nostra ciutat, al llarg de tot l'any, amb el suport de l'Ajuntament.

Entitats i associacions colomenques, institucions, persones a títol individual, juntes per una societat més igualitària, més justa i més respectuosa amb els drets de les dones. Unides en la lluita i en l'organització de les activitats d'aquest programa, un reflex de la feina, l'energia i la dedicació per aconseguir una igualtat real entre dones i homes. Tenyirem simbòlicament de lila la nostra ciutat!

Enguany el programa d'actes previst destaca per la seva diversitat, potència dels actes i pel compromís global, serà una autèntica primavera feminista! Trobareu des de diàlegs i reflexions sobre els grans temes de l'agenda actual, fins a actes de reconeixement a trajectòries vitals i d'entitats, tot comptant amb propostes lúdiques, culturals, familiars i reivindicatives. Propostes per a la gent jove, la canalla, la gent gran i per a les famílies. Tothom està convidat a prendre'n part! 

Comptarem amb dues conferències centrals que abordaran, de la mà de les expertes i activistes Towanda Rebels i Núria Varela, els reptes del feminisme en la quarta onada i les respostes davant la misogínia, fent un reconeixement també a les nostres avantpassades i els avenços en drets i llibertats que avui gaudim gràcies a elles.

També us animem a participar a les accions programades de la Segona Vaga Feminista del 8 de Març perquè, malgrat les amenaces o les desqualificacions, cada dia són més les persones que defensem la igualtat entre dones i homes, i per a una vida lliure de violències masclistes. Ens podem sentir orgulloses de les nostres mares, de les nostres àvies i de tota una genealogia feminista que ens han llegat un món millor. "PER ELLES, PER NOSALTRES, JUNTES SOM MÉS FORTES I IMPARABLES!".

Núria Parlon Gil

Alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet