Foto de Francesc Boix

‘Més enllà de Mauthausen’, el relat gràfic de Francesc Boix, a Can Sisteré

Fins a l'11 de març podeu visitar a Can Sisteré l’exposició «Més enllà de Mauthausen. Francesc Boix, fotògraf».

Aquesta mostra il·lustra l’apassionant testimoni del fotògraf català Francesc Boix: la joventut, les vivències de la Guerra Civil amb imatges inèdites del front d’Aragó, l’exili, la deportació al camp de concentració nazi, l’alliberament i la vida com a reporter gràfic després de 1945.

L’exposició, produïda pel Museu d’Història de Catalunya i organitzada conjuntament amb l’Associació de l’Amical de Mauthausen i la Comissió de la Dignitat, arriba a Can Sisteré dins del programa d’activitats de recuperació de la memòria històrica.

Can Sisteré

Francesc Boix va sobreviure a l’internament al camp nazi de Mauthausen i en va ser testimoni de l’horror. Les seves instantànies es van convertir en proves de conspiració Criminal al judici de Nuremberg.Aquesta és la primera retrospectiva del fotògraf català que resum la seva vida i la seva professió. És la memòria gràfica d’una vida curta —Boix va morir als 30 anys—, però intensa, que s’emmarca en el nou fotoperiodisme de l’època, que informa sense indiferència amb una Kodak entre mans o una Leica. Boix va ser un fotògraf compromès amb la memòria i la dignitat dels republicans deportats, i un testimoni clau a l’hora d’inculpar els dirigents nazis i membres de diversos camps de concentració.

L’exposició es podrà visitar fins a l’11 de març en l’horari habitual de l’equipament: de dimarts a divendres de 17.00 a 21.00 , dissabtes d’11.00 a 13.30 i de 17.00 a 21.00 i diumenges d’11 a 13.30 h.