L’art de la ciència

Jordi Sabater Pi

Aquest científic, Jordi Sabater Pi (Barcelona, 2 d’agost de 1922 - 5 d’agost de 2009), serà recordat per la troballa del Floquet de Neu, el goril·la albí que va viure gairebé 40 anys al zoo de Barcelona. Però Sabater Pi és molt més que el descobridor d’un animal “mediàtic”, va ser un científic reconegut internacionalment pels seus descobriments sobre les eines dels ximpanzés, sobre la cultura de tribus com la dels Fang i per haver treballat amb Diane Fossey.

La mostra que es presenta a Can Sisteré vol apropar a les persones visitants la faceta científica de Sabater Pi i la seva capacitat d’observació, que ell considerava la base del coneixement.

En “L’art de la ciència” es descobreix el Sabater artista, dibuixant, fotògraf, observador del detall; el que apuntava en les seves llibretes, de manera incansable, apunts anatòmics, mesures, colors, retrats, tatuatges, expressions.

L’exposició també fa un repàs del que ha significat el dibuix científic, una eina imprescindible d’observació i d’anàlisi, que mai podrà ser superada en l’obtenció de coneixement, i que cal, més que mai, tornar a recuperar com a disciplina de formació dels nostres futurs científics.

Es podrà visitar fins al 10 de gener de 2021, en l’horari habitual de l’equipament, de dimarts a dissabte de 17 a 21 hores, i els dissabtes i diumenges d’11 a 13.30 h.

CATÀLEG EN VERSIÓ PDF