L'alcaldessa i escut Ajuntament

Benvolguda veïna,
Benvolgut veí,

Estem vivint uns mesos molt durs per aquesta pandèmia que, malauradament, està deixant petjada en les nostres vides i en la nostra ciutat. En aquest context difícil, cal que repensem les ciutats i que les adaptem a la nova realitat, amb una prioritat indiscutible: la preservació de la salut de totes i tots.

En aquest sentit, des de l’Equip de Govern que presideixo us fem arribar un conjunt de mesures a l’espai públic que executarem, amb l’objectiu d’afavorir la protecció de la salut de tota ciutadania, fer més confortable la ciutat i garantir que es compleixin les normes en aquestes fases de confinament.

Amb el conjunt de mesures, que hem anomenat ‘Pla per garantir la Salut en els Espais Públics de Santa Coloma de Gramenet’, volem reforçar un model de ciutat que prioritzi la mobilitat de les persones sobre els cotxes, i per tant, guanyar més espai per a la ciutadania, per assegurar el distanciament social, però també perquè els carrers, a tots els nostres barris, han de ser per a les persones en detriment dels vehicles.

Per començar, hem dissenyat el mapa “Metrominuto” que mesura temps i distàncies dels recorreguts que podeu fer a peu per Santa Coloma, i que desitjo sigui de la vostra utilitat. Volem avançar cap a una ciutat que fomenti la correcta utilització dels carrers, places i parcs, apel·lant a la responsabilitat de tothom, per poder compatibilitzar les relacions socials amb les activitats lúdiques i comercials, i sempre garantint les normes de cada fase de la desescalada.

L’Ajuntament està invertint enormes esforços en la neteja i la desinfecció dels espais públics i alhora en la seguretat i atenció de la ciutadania, aquests mesos de pandèmia. Ara cal fer un pas més, per això apel·lo al civisme i la implicació de tothom, per fer un ús responsable de l’espai que compartim, perquè entre totes i tots preservem el més preuat que tenim: la nostra salut.

Compto amb vosaltres. Entre totes i tots vencerem el virus!

Núria Parlon
Alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet