Unitat d'acció política per afrontar la crisi provocada pel COVID19 a la ciutat

Els quatre grups polítics es comprometen en una Declaració al Ple municipal a impulsar un pacte local per la recuperació social i econòmica. El grups a l’oposició reconeixen l’esforç de l’equip municipal de govern per salvar vides i minimitzar les conseqüències de la pandèmia a la ciutat.

Imatge del Ple virtual extraordinari

El compromís de que se situarà a les persones i el bé comú per sobre de les senyes d’identitat  de cada partit polític per afrontar les conseqüències de la crisi provocada pel Covid 19, és el missatge que avui ha donat l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet als seus veïns i veïnes. A tal fi, en una  sessió extraordinària i telemàtica del Ple de la corporació, s’ha fet una Declaració institucional en la que els quatre grups municipals (PSC, Ciutadans, En Comú Podem i ERC) han expressat la seva voluntat  d’unir esforços, amb el teixit social, econòmic i cultural local, per la recuperació de la ciutat.  A la mateixa sessió s’ha donat compte de l’informe de les mesures i accions  que han estat impulsades per l’Ajuntament durant  les darreres setmanes a Santa Coloma per fer-hi front al virus. 

Aquest 4 de maig s’ha celebrat un Ple extraordinari de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet. Aquesta sessió, la primera després de l’esclat de la crisi sanitària, s’ha fet de manera telemàtica, amb les persones que integren el Consistori  identificades pel Secretari de la corporació, en compliment de les normes sanitàries i de distanciament social decretades per l’Estat d’alerta en què està el país des del passat 13 de març.

En aquesta ciutat, més d’un centenar de persones han perdut la vida a causa del Covid-19, i l’Hospital de l’Esperit Sant han atès a més de 800 persones amb la malaltia. Actualment hi ha encara 12 persones ingressades.

L’alcaldessa, Núria Parlon, ha iniciat el primer Ple telemàtic d’aquest Ajuntament desitjant una ràpida recuperació a les persones que estan malaltes a causa del Covid-19 (entre elles el regidor Joan Calzado, del grup municipal del PSC) i agraint a la plantilla de treballadors i treballadores de l’Ajuntament  la tasca feta en els darrers dos mesos, en circumstàncies extraordinàries i molt complicades, per poder complir amb els diversos compromisos i necessitats de la ciutadania  colomenca, i ha sol·licitat un minut de silenci abans d’iniciar la sessió com a mostra de dol, record i respecte a totes les víctimes del Covid.

A partir d’ara afrontem un repte que es nou –ha dit l’alcaldessa-, un repte generacional que requerirà molt d’esforç, molt diàleg i un canvi en la manera de fer política; però la unitat que avui demostra Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet és la millor prova del compromís dels seus servidors i servidores públics per afrontar el repte de recuperació que tenim pel davant”.

Posteriorment, cada grup polític ha donat lectura a una part de la Declaració institucional, com a nova mostra de la voluntat del conjunt del Consistori de unitat  en l’acció política per afrontar els problemes que hi haurà a Santa Coloma derivats per la pandèmia.

Expressem –diu el punt primer de la Declaració- el ferm compromís de l’Ajuntament per impulsar un gran pacte de ciutat; que contempli les mesures necessàries per a la recuperació social, econòmica i cultural de la nostra ciutat per tal que cap persona es quedi enrere. En aquesta estratègia compartida apel·lem al suport i necessària coordinació dels diferents nivells governamentals i també a la dimensió europea.

Agraïments als serveis essencials

La Declaració institucional inclou diversos agraïments. Per una part, als equips humans de l’Ajuntament al capdavant dels serveis essencials i d’atenció a les persones vulnerables (treballadores socials) així com als treballadors i treballadores que, des dels diferents departaments desenvolupen les seves tasques a través del tele treball pel bon funcionament de l’activitat ordinària i als equips de manteniment intensiu de l’espai públic.

D’altra banda, es fa un agraïment especial al personal sanitari de l’Hospital de l’Esperit Sant, al personal del centres d’atenció primària, al centre Emili Mira de Torribera, al personal de les residències de gent gran i a la resta de treballadores i treballadors de l’àmbit de les cures, al comerç de proximitat de serveis prioritaris,  a tots els cossos de seguretat, amb una menció especial per la Policia Local, Mossos d’Esquadra, Bombers de la Generalitat, UME i Protecció Civil i a les entitats socials de voluntariat i empreses col·laboradores amb donacions en el pitjors moments de la crisi sanitària.

També, es fa un agraïment a tota la ciutadania per la seva col·laboració per aturar la propagació del virus, a partir del compliment de les mesures de confinament derivades de l’Estat d’Alarma.

La Declaració feta al Ple inclou que l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet s’adhereix al Manifest “Cooperació contra el coronavirus” impulsat pel Fons Català per la Cooperació. 

Informe de les mesures impulsades

El clima d’enteniment i diàleg entre els diversos grups municipals s’ha fet extensiu a l’hora de valorar l’informe de les mesures urgents impulsades per l’Ajuntament en els darrers dos mesos per fer-hi front a la situació d’emergència social, econòmica i sanitària provocada pel Covid-19.

En relació a aquest informe, els grups municipals a l’oposició (Ciutadans, En Comú Podem i ERC) han coincidit en agrair a l’Equip de govern (PSC) encapçalat per l’alcaldessa Núria Parlon l’esforç realitzat a les darreres setmanes, en una situació extrema gravetat, per salvar vides i minimitzar les conseqüències de la pandèmia provocada pel Covid-19 a la ciutat de Santa Coloma de Gramenet.

*Clicant en aquest ENLLAÇ es pot veure el Ple extraordinari celebrat avui