Lab at home

Benvolguts i benvolgudes labbers. Ens trobeu a faltar? Doncs per fer-vos passar el confinament, comencem amb la publicació d'un seguit de continguts que us recordaran, sense dubte, les activitats que esperem compartir de nou ben aviat amb vosaltres.

No t'ho perdis

En el marc dels nostres posts LAB AT HOME, iniciem una secció on, sota el nom "No t'ho perdis", intentarem oferir-vos continguts relacionats amb les activitats programades i que no hem pogut fer per la crisi del COVID-19.


Les "maldats" de les xarxes socials

Benvolguts/des labbers, iniciem aquí una sèrie de posts que anirem publicant amb diversos articles o informacions sobre el mal ús que, de vegades, es practica a través de les xarxes socials. Comencem amb un article de La Vanguardia sobre la desagradable técnica del "ghosting".

https://www.lavanguardia.com/vivo/psicologia/20190519/462290924559/ghosting-ruptura-relaciones-moda-consecuencias.html?fbclid=IwAR2xZ6Luav9IZMeyP-y4dMrgKsjNJeaNy9UWKjYD8m5K0lMoKzRBNP2ksRc

¿Qué es el ‘catfishing’ en redes sociales?

Des del LAB AT HOME continuem amb la sèrie d'articles i informacions sobre els mals usos d'internet i les xarxes socials. Avui ens endinsem en el món del catfishing.Compte! No us deixeu "pescar".
https://www.trecebits.com/…/que-es-el-catfishing-en-redes-…/

Vinga, seguim amb els mals usos d'internet en la nostra secció LAB AT HOME. Avui mirem amb lupa un tema importantíssim: la suplantació d'identitat. Punxa aquí i descobreix el que no has de fer...

Qué molestos son los spam. ¿A que sí? Aprendamos un poco más de estos correos no deseados en nuestra sección LAB AT HOME.
https://desafiohosting.com/que-es-el-spam-tipos/


LAB AT HOME "Joves makers"

Ei jove maker! Saps on hauries passat el cap de semana si no hi hagués coronavirus? Doncs en el nostre gran Torneig de Fortnite "Videojocs amb valors".
A la nostra secció Lab at Home et presentem una mostra de la que hauríem liat amb el Guille "Bluemythh", profe de l'Acadèmia Red Dojo. I pareu atenció a l'explicació sobre els valors d'un/a bon gamer.
Esperem poder reprendre l'activitat al setembre, però ara "Queda't a casa!"


Aquest, 5 de maig, hauríem inaugurat l'exposició "Tecnología i investigación privada". Tot esperant poder reprendre aquesta activitat en el futur, us deixem aquest vídeo on el Joe Navarro, agent especial i supervisor del FBI, explica com va descubrir un espia soviètic que operava als EEUU.
Una d'acció al LAB AT HOME!!!!, prepareu les crispetes!Continuem aprenent a fer dibuixos animats amb el primer dels cinc capítols de 360 Bocetos i Wacom.
En este video se explica cómo crear, desde un lápiz y un papel, un proyecto completo de animación. Encontrarás enlaces a todo el hadware y software que se utiliza (pizarra, lápiz digital, programas de edición, etc.).


A dia d'avui hauríem finalitzat el nostre curs de cartoons a l'Aula d'informàtica del Lab. Per als qui us veu inscriure i per als i les que no, us presentem una sèrie de sis vídeos do it yourself. El d'avui és una divertida presentació de NIDEA productions i, a partir de demà, us anirem penjant 5 capítols produïts per 365 BOCETOS i WACOM que us ensenyaran com produir el vostre propi curt amb les eines que us ajudaran a baixar-vos d'Internet.
Esperem que no sereu tímids i ens enviareu els vostres súper films!!!! Endavant júniors!!!!Sant Jordi

Ep profes! Dues lectures recomanades entre vídeo clase i video clase. "Gamificación", de JL Ramírez, editorial RC Libros, i "Mentalidad lúdica para crear, educar, emprender e innovar" de Carla Arellano i Kenneth Gent, Editorial Momento Cero SA. Tècniques de ludificació per fer més interessants les vostres clases i la vida en general.

imagen de Mentalidad lúdica
Imagen de gamificación
Imatge impressió 3D

Al LAB AT HOME, continuem amb la ressaca de Sant Jordi i recomanem dues lectures per makers:

. "La impresión 3D" i "La revolución de la impresión 3D"

1. "La impresión 3D". Autor: Mathilde Berchon y Bertier Luyt. Editorial: Gustavo Gili

Dirigido a "makers", estudiantes, artistas, diseñadores y profesionales este libro muestra todo lo que forma el campo de la impresión 3D, desde los sectores en los que se puede aplicar esta tecnología (automoción, arquitectura, medicina o la electrónica) y como realizar los diseños, hasta lo más básico: técnicas de impresión o tipos de impresoras y materiales. Además está repleto de casos prácticos acompañados con imágenes explicativas y consejos que a todos los usuarios de una impresora 3D, incluso los más expertos, les serán útiles en algún momento.

2. La revolución de la impresión 3D. Autor: Hod Lipson, Melba Kurma. Editorial: Grupo Anaya Publicaciones Generales
Lectura obligatoria para cualquier apasionado de la impresión 3D, apropriado para todos los públicos. Del conocido autor Hod Lipson, investigador en robótica, inteligencia artificial y fabricación aditiva de la Universidad de Columbia, esta obra va más allá de los aspectos prácticos de la impresión 3D y nos adentra en las connotaciones sociales y económicas que puede suponer la tercera o cuarta revolución industrial (según varios criterios). ¿Cómo cambiarán las tecnologías de impresión 3D nuestras vidas?, es la pregunta que se hace el autor para vislumbrar el futuro que nos espera a partir de sus investigaciones y decenas de entrevistas con expertos de la industria.

Fake news

La desinformación perjudica gravemente a la salud. Hoy os recomendamos un artículo sobre las "fake news" de la mano de la empresa de asesoramiento científico ELSEVIER.
https://www.elsevier.com/…/fake-news-bulos-y-contenidos-en-…

Brainstorming eficaç

7 senzlls consells per fer un brainstorming reeixit. Són els suggeriments de l'arquitecta Silvia Chauvin al web "mujeres empresarias" que vam utilizar en l'activitat Brigades cuidadores.
http://www.mujeresdeempresa.com/brainstorming-eficaz-7-con…/

Robots

Una mica de lectura? Doncs aquí us deixem un article recent de "Revista de Robots" que sens dubte plaurà als nostres makers més joves.
https://revistaderobots.com/robots-y-ro…/que-es-la-robotica/

Gala "Cançó de ciutat"

Recordem amb especial carinyo el primer festival de canço colomenca del Pompeu Lab "Cançó de ciutat" gràcies als amics/gues del Canal150.

Manual Thinking

Recordeu la tècnica del Manual Thinking que utilitzem al nostre laboratori d'idees? Si no, aquí teniu un vídeo dels seus creadors, Luki Huber, que són els que utilitzem al nostre Thinking.

Cançó per als nostres seniors

Dediquem el nostre "Lab at home" als sèniors del Club Lab amb aquesta cançó que un dels nostres artistes, el Fernando Marín, ens ha fet arribar per tots i totes vosaltres. Gracias amigo Fernando!!!!! Esperamos que podamos escucharte de nuevo pronto en el Lab.

Gamificació

Us deixem un vídeo amb un bon resum sobre la gamificació. No us perdeu la intervenció del Dr. García Pañella!

Gamificació

Com funciona una impressora 3D

Aquí us passem el primer curt de la nostra selecció sobre el funcionament de les impressores 3D. És d'accés lliure a you tube. Esperem que us agradi: