Paraula de Santa Coloma

Imatge Paraula de Santa Coloma
Clica sobre la imatge per veure el pdf

Foto de Núria Parlon

Paràbola de la Paraula: Celebrant l'art d'escriure

'Paraula de Santa Coloma' arrenca, una primavera més, per omplir els equipaments culturals i carrers de la ciutat d'un munt d'activitats literàries adreçades a tothom. Una mostra imprescindible per conèixer el talent i la creativitat des de l’àmbit local i que serveix com a punt de trobada amb la literatura i els seus autors i autores, a diferents espais de la ciutat. Volem destacar, com a activitat central, la fira de llibreters i entitats, que es realitzarà a la plaça de la Vila, com a escenari central. .


Aquest esdeveniment, en el marc de la Diada de Sant Jordi, oferirà, a més, una mostra de dracs, l'audició de sardanes i, com és costum ja arrelat, la presència d'un estand al qual els autors i autores de la ciutat signaran les seves darreres obres

El públic infantil i juvenil comptarà, també, amb la seva pròpia festa del llibre, 'Menuda lletra', que entre altres activitats ens presentarà una caravana molt especial, dedicada als contes. Al Museu Torre Balldovina podrem gaudir de l'exposició "Miguel Hernández, poeta del poble", que recupera la figura d'aquest literat, des d'un doble vessant ?literari i de memòria històrica? amb publicacions, textos, epístoles, documentació i fotografies. Materials fins i tot inèdits, que ofereixen un complet testimoni de la història, literatura i societat de la primera meitat del segle XX.

Les biblioteques de la ciutat també s’hi sumen a aquesta festa amb propostes per a tots els públics: contacontes, xerrades, tertúlies, tallers, exposicions, projeccions de pel·lícules, etc. I al Teatre Sagarra ?a més de la programació habitual i del cicle Escena de Santa Coloma? destaca la posada en escena d'un clàssic inapel·lable del geni William Shakespeare, Othello.

Música i poesia es donen la mà en dues propostes singulars: Tajabone acoustic, que posarà música als poemes del poeta colomenc Àngel Plà, i en la xerrada Dones, literatura i Hip Hop, a la qual artistes pioneres d'aquest gènere musical ens parlaran de les relacions entre el món dels sons urbans afroamericans i la poesia. Així, s'aniran succeint les presentacions a càrrec d'autors i autores de la ciutat, com ara les de Jordi Valls - amb el seu tretzè llibre - Vicenç Llorca, Roser Vicente, Fran Murcia, Òscar Esteban o Sonsoles Fuentes, a les quals se sumaran Montserrat Tura amb l'assaig República pagesa i el cos policial dels Mossos d'Esquadra, amb el recull de relats “Els casos de ficció”, escrits per oficials del cos policial. En definitiva, tota una celebració primaveral de l'art d'escriure, que  m'enorgulleix presentar-vos i que espero que gaudiu intensament.

Núria Parlon

Alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet