foto de Víctor Quintillà

Víctor Quintillà

La seva formació comença l’any 1994 estudiant a la ESHOB “Escola Superior d’Hostaleria” de Barcelona com a tècnic en cuina. Des de 1997 fins a 1999, exerceix com a segon de cuina en el restaurant Il Bellini, el millor restaurant italià d’Espanya en aquesta època. I a l'any 1999 comença una nova etapa amb una estada en “El Bulli”, etapa que li marca profundament per l’organització, el rigor i la llibertat creativa que es respira. Des de 1999 a 2001 es desenvolupa com a cap de cuina d’hotels de 4 estrelles amb funcions de gestió d’equips i oferta., sistematització de costos i lideratge en projecte per a l’homogeneïtzació de l’oferta i els processos de la cadena. En el 2001 fa realitat el seu somni i neix Lluerna Restaurant, al qual es dedica en cos i ànima des de llavors. El 2015 també comença a col·laborar com a professor associat al Campus de l’Alimentació de Torribera de la UB. En aquest mateix any, entra a formar part del Consell Assessor de Grameimpuls, empresa pública de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet dedicada a promocionar l’ocupació i l’activitat empresarial. 

Foto de Mar Gómez

Mar Gómez

És enginyera tècnica agrícola en hortofructicultura i jardineria perquè l’interessa la manera com ens relacionem amb el medi ambient. Dins de la seva formació, es va interessar especialment per la vitivinicultura. La vinya i el vi defineixen un paisatge, generen riquesa, formen part de la cultura d’un territori. Sempre li ha semblat màgia la transformació del producte de la terra en un estat d’ànim. Per això l’any 2001, al costat de Víctor Quintillà, va crear Lluerna Restaurant. Una finestra oberta que li permet compartir el seu món vitivinícola amb amics. Assumeix responsabilitats de cap de sala i s'encarrega de la confecció de la carta de vins. Al llarg dels anys, continua formant-se en aquest camp estudiant sommelieria. Actualment, continua sent la cap de sala de Lluerna Restaurant i la sommelier de Grup Lluerna. Dissenya la carta de vins dels restaurants Lluerna Restaurant i Bar Verat.

Foto M. Carmen Vidal

M. Carmen Vidal Carou

M. Carmen Vidal Carou és catedràtica de Nutrició i Bromatologia i directora del grup de recerca Amines i Poliamines Bioactives dels Aliments de la Universitat de Barcelona. En els darrers anys, les línies de recerca prioritàries del grup han evolucionat cap a l'estudi de la intolerència a la histamina i el dèficit a l'enzima diamino oxidasa, centrant-se en el desenvolupament de noves estratègis per al diagnòstic i la gestió dietètica del trastorn. També en l'àmbit de l'economia circular en l'estudi d'estratègies de valorització de subproductes de la indústria alimentària. Ha participat en més de 60 projectes de recerca, sent investigadora principal de tres projectes europeus i 22 proyectes competitius concedits per organismes públics nacionals i autonòmics. També ha liderat 30 projectes amb la indústria o l'administració per fomentar la transferència de coneixement i tecnologia a la societat .És autora o coautora de més de 150 publicacions en revistes amb índex d'impacto elevat, de 4 llibre, 22 capítulo de libre i més de 100 articles de divulgació científica. Des de 2018, és directora del Campus de l'Alimentació de la Universitat de Barcelona. 

foto de Rosa Lamuela

Rosa Lamuela

És catedràtica d'universitat al Departament de Nutrició, Ciències de l'Alimentació i Gastronomia, de la Facultat de Farmàcia i Ciències de l'Alimentació, de la Universitat de Barcelona. Investigadora principal del grup de recerca "Polifenols naturals i altres components bioactius presents en els aliments (2017 SGR 196)” i líder del grup de recerca del CIBEROBN "Antioxidants Naturals". Des de desembre de 2015 és la directora de l'Institut de Recerca en Nutrició i Seguretat Alimentària (INSA-UB). Forma part de la llista dels científics més influents del món publicada per Clarivate Analytics (Highly Cited Researchers) en els anys 2017, 2018, 2019, 2020 i 2021. Al 2018, va rebre el “XXV Premi Institut Danone a la Trajectòria Científica Dr. Carles Martí Henneberg”.

Foto Salvador Hernández

Salvador Hernández

Llicenciat en Ciències dels Aliments per la Universitat de Guadalajara, en Mèxic. Ha realitzat el máster en Seguretat Alimentària de la Universitat de Barcelona i actualment és investigador en formació realizant la tesi doctoral sobre la revalorització de subproductes del cava en el Campus de l'Alimentació de Torribera, dins del grup de recerca "Compostos Bioactius dels Aliments”. Pertenany al Departament de Nutricio?, Cièncias de l'Alimentacio? i Gastronomia de la Universitat de Barcelona.

Foto de Alba Martín

Alba Martín

Graduada en Ciència i Tecnologia dels Aliments (UB) i màster en Begudes Fermentades (URV). Investigadora del Grup de Vins, Aromes i Factors de Qualitat dels Aliments al Departament de Nutrició, Ciències de l'Alimentació i Gastronomia de la Universitat de Barcelona. Membre de la Junta Directiva de l’Associació Catalana de Científics i Tecnòlegs dels Aliments.

Foto de Sara Hurtado

Sara Hurtado Barroso

Doctora del grup de recerca Antioxidants Naturals, del Departament de Nutrició, Ciències de l'Alimentació i Gastronomia de la Universitat de Barcelona.  La seva línia de recerca se centra en el desenvolupament i execució d'estudis d'intervenció nutricional, així com l'análisi de mostres biològiques en relació amb els compostos bioactius i la salut.

foto de Maria Fernanda Zerón

Maria Fernanda Zerón

Investigadora i professora associada del Departament de Nutrició, Ciències de la Alimentació i Gastronomia en el Campus de l'Alimentación de la Universitat de Barcelona. La seva recerca està centrada enl'impacte que té el son sobre l'alimentació i l'obesitat en població adulta.

Foto de Maria Clara de Moraes

Maria Clara de Moraes Prata Gaspar

Doctora en Sociologia (Université de Toulouse Jean-Jaurès, França) i en Alimentació i Nutrició (Universitat de Barcelona, España). Màster en Ciències Socials Aplicades a l'Alimentació (Université de Toulouse Jean-Jaurès) i llicenciada en Nutrició Humana i Dietètica pel Centre Universitari São Camilo (Brasil). Des de 2018, és professora associada del Departament d'Antropologaa Social de la Universitat de Barcelona i des de 2012 és membre de l'Observatori de l'Alimentació (ODELA-UB).

foto de Martín Miralles

Martín Miralles

Expert en gestió de la diversitat i intervenció social en l’àmbit local (UAM) i educador social. Actualment, tècnic coordinador de projectes del Servei de Convivència, Desenvolupament Comunitari i Civisme de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet. Implementant projectes d’intervenció comunitària per a la inclusió social, interculturalitat, acollida, gestió de les diversitats i col·laboració publicoprivat.

Fotos de Carme Valls

Carme Valls

Llicenciada en Medicina i Cirurgia per la Universitat de Barcelona en 1968. Dedicada a l'assistència en Medicina General i Endocrinologia. Des de 1988, dirigeix el programa Dona, Salut i Qualitat de Vida del Centre d'Análisi i Programes Sanitaris, dedicat a la recerca i docència sobre temes de salut, dones i gènere des d'una perspectiva integral i interdisciplinària des de 1990. Participa coma  professora en màsters i postgraus de Génere en diverses universitats espanyoles i a l'Institut Universitari d'Estudis de la Dona, y en els postgraus d'Igualtat d'Oportunitats de la UB, i el de Gènere y Salut de l'Institut Carlos III de Madrid. Col·labora en la edició, des de 1996, de la revista sobre dones i salut (MYS www.mys.matriz.net) Ha impulsat una xarxa de professionals mèdiques a l'Estat espanyol, la RED CAPS. Ha organizat, des del CAPS, el Primer Congrés Internacional de Dones, Salut i Treball (1996) amb la participació de 53 països. Autora de diverses publicaciones i llibres: Mujeres y hombres, salud y diferencias (FOLIO 1994), Mujeres invisibles (De Bolsillo 2006); Mujeres, Salud y Poder (Cátedra 2009);  Medio Ambiente y Salud: nuevos riesgos para mujeres y hombres (Cátedra 2018); Mujeres invisibles para la Medicina (Captan Swing 2020). Ha esta distingida per diferents guardons, entre ells la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya pel seu treball d'incorporacó de la perspectiva de gènere en ciències de la salut (2020).

Foto de Maria Izquierdo-Pulido

Maria Izquierdo-Pulido

Doctora en Farmàcia i dietista-nutricionista, és catedràtica de Nutrició i Bromatologia de la Universitat de Barcelona i investigadora de l’Institut de Recerca en Nutrició i Seguretat Alimentària en el Campus de l’Alimentació de Torribera de la Universitat de Barcelona. Actualment, és coordinadora del Programa de Doctorat en Alimentació i Nutrició i Directora del Departament de Nutrició, Ciències de l’Alimentació i Gastronomia de la Universitat de Barcelona. Ha esta investigadora post doctoral i sènior en la University of California (Davis y Berkeley, USA), en el Linus Pauling Institute (Oregon, USA) y en la University of Auckland (New Zealand). Dirigeix el grup de recerca en nutrició de precisió i comportament.