Primera reunió del comitè assessor ‘Santa Coloma, ciutat universitària’
Sopar italià al Programa “Ciutat Universitària”
Tornen les mostres nutricionals i gastronòmiques de ”Cuines del Món” dins del Programa Ciutat Universitària, amb la col·laboració del Campus de l'Alimentació de Santa Coloma.
Després de la primera cita on vam conèixer de més a prop la cultura y la gastronomia japonesa, aquest any hem començat amb Italià com a país protagonista.
Una seixantena de persones han participat aquest 26 de gener al restaurant italià “La Pulcinella” situat al Carrer Dr. Ferran, 2, en una vetllada italiana, amb plats típics i on Simone Callisto, portaveu de la “Casa degli Italiani di Barcelona”, ha fet una mini-ponència sobre Itàlia i la seva cultura. Després d’una breu explicació entre plat i plat sobre els valors nutricionals de la cuina italiana, s'ha fet l’activitat “Ricordi del piatto”, un petit recorregut audiovisual per la Itàlia gastronòmica a través de la seva música de la mà d’en Rafael Carmona, productor musical colomenc i guanyador de tres discos d’or i dos de platí.
Santa Coloma es dota del seu propi Comitè Científic
El passat dijous dia 24 de novembre, es va celebrar el primer Fòrum de Ciutat Universitària. L’acte, que va ser presentat per l’Alcaldessa de Santa Coloma, Núria Parlon, tenia com a finalitat donar a conèixerles novetats del projecte Ciutat Universitària.
La primera ponència va aportar algunes reflexions força interesants de la mà del Dr. Josep Boatella (Director en funcions del Campus de l’Alimentació de la UB a Torribera). Després, l’acte també va comptar amb la participació d’en Carles Villagrasa (Coordinador de la seu de UNED a Santa Coloma de Gramenet), Josep Maria Cortés (President del Patronat de la Fundació Esperit Sant) i Víctor Frías (Director del Centre Dr. Emili Mira-Parc de Salut Mar), que van compartir amb nosaltres els seus punts de vista envers el projecte.
Isuka Palau, Directora de Participació del Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, va presentar el programa d’activitats “Ciutat Universitària”. I finalment, Joan Carles Mas, assessor del projecte Santa Coloma de Gramenet, va introduir un interesant i entretingut debat entre la ciutadania i els membres de les entitats promotores del projecte.
En aquest primer Fòrum es va aprovar també el nou Comitè Científic, un comitè obert a la ciutadania amb què es pretén treballar conjuntament amb els participants per a Santa Coloma de Gramenet.
Aquest Comitè esta format per diversos sectors de treball i cada interessat/ada pot participar on prefereixi, aquests grups de treball són:
- Salut i Alimentació (Dietètica. Nutrició. Gastronomia. Salut mental. Gent gran...)
- Bloc sociològic (Sociologia. Generadors d’activitat social. Moviments socials...)
- Ciutat (Urbanisme. Ciutat s. XXI. Espai: medi ambient. Sostenibilitat. Santa Coloma i Barcelona. Valors distintius de Santa Coloma de Gramenet. Treball a Santa Coloma de Gramenet...)
- Cultura i història (Cultura. Indústries creatives. Arts escèniques i audiovisuals. Identitat o identitats. Gastronomia i restauració. Emprenedoria. Història a Santa Coloma de Gramenet. Espai Públic. Documentalisme, bases documentals...)
- Noves tecnologies
Així que podem anunciar que Santa Coloma de Gramenet ja té un Comitè Científic format, de moment, per una trentena d’assessors i assessores del món acadèmic i de la ciutadania que continuaran treballant per consolidar-nos com a Ciutat Universitària. La reunió constitutiva del Comitè tindrà lloc el proper 16 de gener, a les 18h, al Centre Cívic Riu.