Gabriel Rufián Romero

Grup municipal d'ERC

Regidor

Portaveu del grup municipal d'ERC

Correu electrònic:

Gabriel Rufián Romero és un activista social i polític català de Santa Coloma de Gramenet vinculat als moviments socials d'esquerres. En destaca la implicació en els drets socials i la lluita pel dret d'autodeterminació de Catalunya. És diplomat en relacions laborals i màster en Direcció de recursos humans per la Universitat Pompeu Fabra, i expert en selecció, formació i comunicació. Ha treballat en selecció de personal.

Va saltar a l'esfera pública com a tertulià i col·laborador en diferents mitjans de comunicació com a integrant de la plataforma Súmate, aportant una visió d'esquerres i amb una aposta clara per la independència .

A les Eleccions generals espanyoles de 2015, 2016, abril de 2019 i novembre de 2019 es va presentar com a cap de llista d'Esquerra Republicana i va ser escollit al Congrés dels diputats d'Espanya treient els millors resultats de la història dels independentistes republicans en unes eleccions generals.

Actualment és el portaveu del Grup Republicà al Congrés i regidor de l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, al principal grup de la oposició.

És autor de dos llibres, el "15M Facha", escrit durant el confinament de la Pandèmia i "ser de izquierdas es ser el último de la fila (y saberlo)". També presenta l'espai de YouTube La Fábrica on entrevista convidats molts diversos

Portaveu Grup Municipal d’ERC a l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet

Portaveu del Grup Parlamentari Republicà al Congrés

Instagram: @gabrielrufian
Twiter: @gabrielrufian
TIKTOK: @gabrielrufian

Retribució: Indemnització per assistència efectiva a:

  • Ple: 300,83 €
  • Comissió informativa: 150,27 €

Aquesta retribució anual va ser establerta per acord de Ple Municipal el 3 de juliol de 2023.

Declaració de béns corresponent a 2023