Convocatòria per a projectes de cooperació al desenvolupament 2022

Fins al dia 27 d’abril està oberta la convocatòria de subvencions per a projectes de cooperació al desenvolupament i accions de sensibilització i educació per la pau  corresponents a l’any 2022, segons acord de la Junta de Govern Local del dia 22 de març.

Totes les entitats que es vulguin presentar, han de tramitar la sol·licitud a l’ajuntament a través de la OIAC, demanant  CITA PRÈVIA Telefònicament: de 9h a 14.30h en el 93 462 40 90 o Via web: les 24h a http://www.gramenet.cat/lajuntament/oiac/cita-previa/

El dimarts dia 19 d’abril, de les 18 a les 19 hores, hi haurà una sessió informativa on-line per resoldre dubtes sobre aquesta convocatòria.  I el dimecres dia 20 a les 18; 30 h es farà una altra sessió informativa presencial al C. Rafael Casanova 85-89, primera planta. Inscripcions: cooperacio@gramenet.cat

L’estudi, el seguiment i l’avaluació dels projectes va a càrrec del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament (FCCD), segons un conveni amb l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet. Podeu trobar la informació sobre projectes de cooperació anteriors finançats a les convocatòries d’altres anys a la web: www.fonscatala.org o al Departament de Cooperació i Solidaritat

NO a la guerra a en Ucrania

Clicad para acceder a toda la información sobre las ayudas a Ucrania

CAMPANYA D’EMERGÈNCIA

CAMPANYA DE SUPORT A LA POBLACIÓ VÍCTIMA DEL CONFLICTE ARMAT A UCRAÏNA

La invasió i el bombardeig d’Ucraïna per part de l’exèrcit rus, la situació de guerra oberta al territori ucraïnès i la seva possible extensió en l’àmbit regional ha desencadenat un context de crisi humanitària aguda.

La societat catalana està compromesa amb la pau i amb la resolució no violenta dels conflictes, tal com va mostrar de manera massiva a les campanyes de solidaritat amb Bòsnia davant del conflicte dels Balcans ara fa 30 anys, de les manifestacions de la Plataforma Aturem la Guerra davant de la Guerra d’Iraq 20 anys enrere, o de les mobilitzacions a favor de l’acollida de refugiats derivada de la crisi humanitària provocada per la Guerra de Síria el 2015. Per tot això, des del món local volem contribuir a facilitar una resposta humanitària eficaç, àmplia i oportuna a les zones afectades. En un context de patiment extrem de la població civil, es fa necessari atendre les necessitats humanitàries agudes de les persones víctimes del conflicte armat a Ucraïna.

Per això, el Fons Català fa una crida als ajuntaments i institucions supramunicipals a sumar-se a donar suport a la població afectada per la guerra. Us adjuntem el full de compromís d’aportació econòmica al projecte 3699. SUPORT A LA POBLACIÓ VÍCTIMA DEL CONFLICTE ARMAT A UCRAÏNA. Com en altres ocasions, el Fons Català us mantindrà informats de les accions que es vagin desenvolupant.


El Departamento de Cooperación y Solidaridad es responsable de la promoción de la Cooperación internacional al desarrollo, mediante el apoyo a proyectos y programas de cooperación directa municipal, campañas de emergencia humanitaria o el apoyo a entidades ya las ONG, y de la Sensibilización, la solidaridad y la Cultura y la Educación para la Paz (EpD) en la ciudad de Santa Coloma de Gramenet.

Datos básicos

Dirección: Plaça de la Vila, 1 (2a planta)

Teléfon 934 624 000 extensions 3002/ 2751

cooperacio@gramenet.cat

Horario (presencial / virtual)
Presencial de 9 a 14h.
Este horario podría modificarse durante los períodos de vacaciones de Navidad, Semana Santa, y verano (a partir del 25 de junio hasta el 10 de septiembre)

  • Apoyo y participación en Proyectos de cooperación internacional al desarrollo
  • Apoyo y participación en Campañas de solidaridad
  • Organización y apoyo a Actividades educativas de sensibilización de cultura y educación para la paz
  • Organización del Programa 'Jóvenes y Cooperación / Jóvenes por la Paz'
  • Organización de actividades educativas y solidarias especialmente dirigidas a jóvenes.
  • Recursos y actividades en el Espacio por la Paz (CRJ Mas Fonollar, C. San Jerónimo 1-3)
  • Recursos y actividades al Fondo Joan Gomis (Biblioteca Central, Jardín de Can Sisteré s / n)
  • Organización de las Jornadas por la Paz y la Cooperación