Imatge de l'activitat

Premi PLATFORMAwards per  a un projecte de cooperació de la Diputació de Barcelona al Marroc amb la participació de Santa Coloma de Gramenet

La Diputació de Barcelona guardonada amb el primer premi dels PLATFROMAwards 2020 per un projecte de cooperació descentralitzada amb la regió de Marràqueix (Marroc)

El projecte de cooperació descentralitzada de la Diputació amb la regió de Marràqueix-Safi (Marroc) sobre democràcia participativa i igualtat entre els gèneres rep el primer premi dels PLATFORMAwards.

El dilluns 8 de juny de 2020 es va celebrar la cerimònia d’entrega de la segona edició dels PLATFORMAwards, una iniciativa de la coalició europea PLATFORMA que vol reconèixer l’excel·lència en l’àmbit de la cooperació descentralitzada. En el marc de la cerimònia, que es va celebrar en format virtual, el projecte de cooperació descentralitzada entre la Diputació de Barcelona i l’Institut Marroquí per al Desenvolupament Local (IMADEL) ha estat guardonat amb el primer premi dels PLATFORMAwards 2020, posant en valor la seva capacitat de fomentar la cooperació entre comunes de la regió de Marràqueix-Safi i de la província de Barcelona en àmbits tan rellevants per a la democràcia local com són la participació ciutadana i la igualtat entre els gèneres. Aquest guardó també representa un reconeixement a la solidesa de la cooperació de més de 10 anys de trajectòria entre la Diputació de Barcelona i l’IMADEL.

El projecte guardonat es va executar entre l’octubre de 2017 i el juliol de 2019 amb l’objectiu general d’enfortir la democràcia local per mitjà de la creació d’una plataforma d’intercanvi d'experiències municipals i bones pràctiques innovadores en l’àmbit de la participació ciutadana i de les promoció de la igualtat entre els gèneres a nivell local. El projecte va implicar comunes marroquines i municipis de la província de Barcelona que van treballar conjuntament per reforçar les seves capacitats institucionals a través d’activitats executades tant a la regió de Marràqueix-Safi com a la província de Barcelona. A la vegada, aquest projecte va afavorir la creació de dos projectes pilot entre els municipis de Sant Boi de Llobregat i Benguerir i entre Santa Coloma de Gramenet i Gueliz respectivament. Altres municipis de la província de Barcelona com Vilafranca del Penedès, Sant Feliu de Llobregat, Igualada, Cerdanyola del Vallès, Sant Pere de Ribes, El Prat de Llobregat i Vallromanes, també van estar implicats en el projecte i van intercanviar amb els seus homòlegs marroquins, creant així complicitats que poden traduir-se en futures cooperacions.

En la fase final del projecte es va celebrar a Marràqueix els dies 17 i 18 de juny de 2019 un seminari sota el títol “El rol de la cooperació descentralitzada en la consecució dels objectius de l’Agenda 2030”, en el que es va treballar en base a una metodologia innovadora inspirada en els principis de l’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible.

Acte de lliurament dels PLATFORMAwards 2020


El moment sanitari que vivim ens ha obligat a ajornar actes. El tancament d’equipaments no fa possible que es puguin visitar les exposicions. Des de l’Espai per la Pau us proposem que no estiguem inactius a nivell de cooperació, solidaritat i drets humans. Us proposem que dediqueu una part del temps a llegir, veure vídeos, etc. d’aquests temes i repassar aquests continguts. Per facilitar-vos-ho, des del facebook de l'Espai per la Pau us anirem fent algunes recomanacions i si voleu compartir alguna que conegueu, ja ho sabeu. Compartiu-la!
Hem anomenat aquesta proposta QUADERNS DE QUARENTENA:


El Departament de Cooperació i Solidaritat és responsable de la promoció de la Cooperació internacional al desenvolupament, mitjançant el suport a projectes i programes de cooperació directa municipal, campanyes d’emergència humanitària o el suport a entitats i a les ONG, i de la Sensibilització, la solidaritat i la Cultura i l’Educació per la Pau (EpD) a la ciutat de Santa Coloma de Gramenet.

Dades bàsiques

Adreça postal: Plaça de la Vila, 1 (2a planta)

Telèfon 934 624 000 extensions 3002/ 2751

cooperacio@gramenet.cat

Horari (presencial / virtual)
Presencial de 9 a 14h.
Aquest horari podria modificar-se durant els períodes de vacances de Nadal, Setmana Santa, i estiu (a partir del 25 de juny fins al 10 de setembre)


  • Suport i participació a Projectes de cooperació internacional al desenvolupament
  • Suport i participació a Campanyes de solidaritat
  • Organització i suport a Activitats educatives de sensibilització de cultura i educació per la pau
  • Organització del Programa ‘Joves i Cooperació / Joves per la Pau’
  • Organització d’activitats educatives i solidàries especialment adreçades a joves.
  • Recursos i activitats a l’Espai per la Pau (CRJ Mas Fonollar, C. Sant Jeroni 1-3)
  • Recursos i activitats al Fons Joan Gomis (Biblioteca Central, Jardí de Can Sisteré s/n)
  • Organització de les Jornades per la Pau i la Cooperació