El Butlletí de La Xarxa: Novembre 2019

Bé, com ha anat el mes? Heu estat #teixintxarxa aquest novembre? Com ara veureu, a La Xarxa de Valors hem estat tot el mes treballant en un munt d’activitats. Sempre a favor de la convivència i la interculturalitat a Santa Coloma de Gramenet. Si no heu estat al cas, en aquesta edició de El Butlletí de la Xarxa teniu un recull de tot allò en què hem participat. A més, prepareu l’agenda per saber on trobar La Xarxa d’aquí a final d’any!

EL MES DE NOVEMBRE A LA XARXA

Els actes per commemorar el 25N, Dia Internacional per a l’eliminació de la violència contra les dones, han ocupat tot el mes a Santa Coloma. A més d’acudir a l’acte central i la manifestació del dia 24, La Xarxa ha organitzat una de les activitats del programa. El 12 de novembre es va dur a terme una nova edició de Conversatòries. Un punt de trobada on dones diverses de la ciutat van conversar, en aquesta ocasió, sobre les violències contra les dones.

A partir de pràctiques restauratives, el 13 de novembre es va organitzar el Curs de coneixement de l’entorn del mòdul C de CIAPE. Amb elles es va aprofundir en conceptes, vam compartir experiències vitals i generar sentiment de comunitat entre tots els participants. 

El Seminari de Coordinació de Centres per la Convivència d’aquest mes ha comptat amb la visita del Grup Eirene, que va presentar tant a La Xarxa com als diferents instituts una proposta de servei comunitari. Amb el Seminari volem dissenyar accions conjuntes, intercanviar experiències entre els centres, potenciar el treball en xarxa i d’aquesta manera definir conjuntament el model de ciutat. 

El passat dia 27, Santa Coloma va ser l’amfitriona de la 17a Jornada de Treball de la Red Española de Ciudades Interculturales (RECI). Una trobada on els equips representants de les ciutats RECI van debatre sobre la interculturalitat i les formes de treballar-la des dels municipis. L’acollida, les formes de comunicar la interculturalitat, la interacció amb la ciutadania i la identitat RECI van ser els temes centrals tractats. Com a ciutat acollidora de la sessió de treball RECI, La Xarxa de Valors va exposar la seva experiència de treball de la interculturalitat presentant el projecte Narratives Interculturals. 

A més, els preparatius per la celebració de l’Any Nou Xinès ja han començat. Les primeres sessions, tant amb tècnics com amb entitats, estan destinades a definir el calendari d’activitats que tota la ciutat gaudirà durant els pròxims mesos de gener i febrer. Esteu atents, n’hi haurà per a tothom!

Per últim, hem acabat el mes amb el Ravaleando 2019! Durant tot el matí, els nens i les nenes del barri van poder participar en el #JocdeFiltres de La Xarxa. Amb aquesta iniciativa, van poder treballar els rumors, de quina manera es difonen i què suposa compartir-los. La fira d’entitats va ser tot un èxit, amb la participació de més entitats que mai i una major afluència de visitants. 

 

ON FER XARXA AQUEST DESEMBRE?

Activitats de la Xarxa:

  • 4 de desembre. Procés participatiu del Pacte Nacional per a la Interculturalitat (Secretaria d’Igualtat, Migracions i Ciutadania de la Generalitat de Catalunya).
  • 10 de desembre. Formació Protocol de matrimonis concertats per a professionals del municipi (Secretaria d’Igualtat, Migracions i Ciutadania de la Generalitat de Catalunya). 
  • 12 de desembre. Formació a la Comissió de delegades i delegats a l’Institut La Bastida. 
  • 13 de desembre. Plenari de salut mental i addiccions.
  • 18 de desembre. Formació a la Comissió de delegades i delegats a l’Institut Numància.

Espais de treball on trobar-nos:

  • 2 de desembre. Comissió de treball sobre educació i jornades de sensibilització per la celebració de l’Any Nou Xinès.
  • 4 de desembre. Comissió de treball sobre comerç per la celebració de l’Any Nou Xinès. 
  • 16 de desembre. Seminari de Coordinació de Centres per la Convivència. 
  • 18 de desembre. Comissió de treball sobre educació i jornades de sensibilització per la celebració de l’Any Nou Xinès.

 

TROBA’NS A LES XARXES

Durant aquest mes hem seguit fent cobertura en directe de tot allò en què participa La Xarxa i representa els seus valors. Recorda seguir-nos a Twitter i a Facebook!

Per exemple, el passat 20 de novembre es va celebrar el Dia Mundial de la Infància. La Xarxa va ser present tant en la sessió del Consell de la Infància com en la presentació de la placa commemorativa que reconeix Santa Coloma com a Ciutat Amiga de la Infància.

També a la ‘IV Jornada Salut mental i addiccions de Santa Coloma de Gramenet, on professionals d’aquest àmbit van tractar-ho des de diferents perspectives com són la prevenció o l’atenció, sempre buscant posar fi a l’estigma i la discriminació.

Per altra banda i exemplificant la importància de la formació per La Xarxa, hem assistit a les dues sessions del curs ‘Mediació amb joves i infància’, organitzades per la Diputació de Barcelona i impartides per Sabadell Mediació.

A més, volem recordar-vos que les nostres xarxes continuen la tasca d’oferir-vos recursos per treballar la interculturalitat. Cada setmana proposarem termes del ‘Vocabulari d’acollida per a la interculturalitat’ i recomanacions de lectures que treballen en favor de valors positius.

Si vols formar part de la Xarxa de Valors, omple el nostre formulari o escriu-nos a xarxadevalors@gramenet.cat. Aquest desembre, entre tots #teiximxarxa, #teiximSNTK.