Pla Director 2022

Document del Pla Director de Cooperació, Drets Humans i Ciutadania Global 2022-2026 aprovat pel Ple municipal del 27 de juny de 2022

Podeu trobar el document del Pla Director aquí.

Foto

Un Pla estratègic per avançar, des de Santa Coloma, cap a un món més sostenible i resilient

Us presentem el nou Pla director de Cooperació, Drets Humans i Ciutadania Global (2022-2026) que és el full de ruta amb les accions previstes per renovar el nostre compromís en la defensa pels drets humans i la cooperació des de l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet en col·laboració amb les entitats locals.

L'any 2011 vam desplegar el primer Pla director de Cooperació i Solidaritat i Foment de la Pau (2011-2015) i posteriorment vam posar en marxa el Pla director de Cooperació i Educació per a la Transformació Social (2017-2020). Els temps han canviat i ha calgut una revisió de la tasca duta a terme aquests anys i poder preveure els reptes de futur que cal abordar.

En aquests moments de crisi climàtica, de migracions, en un context postpandèmia per la Covid-19 i amb els efectes ja palpables del conflicte bèl·lic entre Rússia i Ucraïna, es fa més necessari que mai continuar defensant les polítiques i els valors de la cooperació al desenvolupament i la solidaritat, amb els quals estem molt implicats i implicades a Santa Coloma de Gramenet.

Una vegada més, el nou Pla director s'emmarca dins dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides. Cal recordar que l'agost de 2015, 193 països van acordar els 17 ODS vigents a l'actualitat, mitjançant el document "Transformar el nostre món: l'Agenda 2030 pel Desenvolupament Sostenible". Si volem aconseguir ciutats resilients i prosperes i preservar la salut del nostre planeta, hem de posar fil a l'agulla!

L'elaboració del nostre Pla director de Cooperació, Drets Humans i Ciutadania Global ha estat el resultat d'un procés participatiu entre els mesos de setembre del 2021 i març del 2022, amb la participació del conjunt de serveis i àrees de l'Ajuntament i les entitats de cooperació i altres d'àmbit local. Com a alcaldessa us vull donar les gràcies a totes i a tots pel vostre treball i dedicació!

Aprofito per remarcar la participació del jovent, clau en el nostre programa 'Joves i Cooperació' que des del primer Pla director és una línia estratègica que ha estat molt constructiva i imprescindible per poder materialitzar aquest document que ara us presentem.

Finalment, cal assenyalar que la ciutat de Santa Coloma de Gramenet, una vegada més, ha demostrat estar fermament compromesa amb la solidaritat, la cooperació i la justícia social. Un exemple és aquest Pla director de Cooperació, Drets Humans i Ciutadania Global (2022-2026) amb el que ben segur contribuirem a ser millors com a persones i com a ciutat!

Núria Parlon

Alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet