Resultats de l'enquesta sobre guerra Ucraïna i acollida de persones refugiades

Aquí podeu consultar l'estudi que ha realitzar el Fons Català de Desenvolupament, amb el suport de l'Agència Catalana de Cooperació, sobre la percepció la percepció de la ciutadania de Catalunya davant la guerra a Ucraïna i la voluntat d'acollida de la població. 

El 70% de la ciutadania catalana defensa l’acollida de les persones refugiades tal com s’ha fet amb les d’Ucraïna (notícia del Fons Català de Desenvolupament).


L'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet posa a disposició de les persones afectades pel conflicte bèl·lic aquest servei. Està destinat a:

  • Persones d’origen ucraïnès, amb residència a Santa Coloma de Gramenet.
  • Persones arribades del conflicte bèl·lic, en qualitat de sol·licitants d’asil.

Els serveis que s'hi inclouen són:

  • Allotjament urgent.
  • Manutenció urgent, higiene personal, roba i altres elements de primera necessitat.
  • Tramitació d’estrangeria i asil.
  • Accés al sistema de salut i medicaments urgents.
  • Escolarització d’infants i adolescents.
  • Atenció per al suport psicològic i emocional.

L'Ajuntament mitjançant la Comissió d'Emergència farà una aportació econòmica de 10.000 euros per ajudar a la població civil d'Ucraïna. A més, el Fons Català de Cooperació ha posat en marxa una campanya solidària d'ajuda humanitària per a la ciutadania ucraïnesa #SCCoopera 


Contacte

Per a consultes sobre l'ajuda a Ucraïna

Telèfon 934 624 000 extensions 3002/ 2751

cooperacio@gramenet.cat

Concentració de protesta contra la guerra a Ucraïna

A càrrec de l'equip de govern i les treballadores i els treballadors municipals

Foto

Després d'una setmana d’invasió i cruenta guerra, els atacs russos s'han intensificat a les principals ciutats d’Ucraïna, incloent-hi la seva capital, la ciutat de Kiev. A diferents ciutats la població civil, atemorida, està patint amb molta duresa les conseqüències d’aquest conflicte cruent i sense sentit.
 
Els homes i dones europeus volem mostrar la nostra solidaritat amb el poble ucraïnès que lluita per les llibertats i per la democràcia i amb el milió de refugiats que ja han hagut d’abandonar casa seva en un èxode que no es veia a Europa des de la Segona Guerra Mundial.
 
Per això, per reclamar la pau a Ucraïna, per protestar contra l’ocupació russa i condemnar, públicament, aquesta invasió, s'ha fet una concentració aquest divendres 4 de març, a les 12 hores, a la plaça de la Vila.

Santa Coloma diu NO a la guerra

La Plaça de la Vila va acollir aquest dimarts 1 de març una concentració ciutadana de suport a la població civil d’Ucraïna i de rebuig a l’agressió de Rússia. La convocatòria la va fer la Federació de Municipis de Catalunya per tal que totes les localitats catalanes mostressin el seu rebuig a la invasió russa.

Declaració del FMC

Declaració del Fons Català de Cooperació i de la Xarxa d'Alcaldesses i Alcaldes per la Pau

Concentració ciutadana de suport a la població d'Ucraïna

Plaça de la Vila, 1 de març