I Seminari de Convivència a Santa Coloma de Gramenet

El Servei de Convivència de l’Ajuntament va organitzar el dijous 20 de febrer el I Seminari de Convivència a Santa Coloma de Gramenet. La jornada “Vincles: Educació i famílies xineses” va néixer d’una de les propostes sorgides del grup motor de l’organització de l’Any Nou Xinès a la ciutat. L’origen era la necessitat de trobar noves eines, estratègies i espais d’interacció per compartir recursos a l’hora de treballar amb les famílies.

El Seminari, adreçat a professionals de l’àmbit educatiu, va comptar amb dotze ponents de diferents sectors de l’educació a Santa Coloma de Gramenet i al voltant de cinquanta assistents inscrits.

Per tal de donar veu a un nombre de ponents tan gran, el Seminari va comptar amb dues taules rodones. Amb una metodologia participativa, que tenia l’objectiu de generar interacció amb els assistents de la jornada, els ponents van tenir temps per fer una breu exposició de la seva experiència en el treball amb les famílies xineses. Un moment per explicar els reptes i experiències d’èxit de la seva tasca. I després de les exposicions, s'obria un espai de debat amb els assistents per tractar aquestes mateixes qüestions.

Bàrbara Ferrer, Tinent d’Alcaldessa de Drets Socials i Cuitat Educadora, va ser l’encarregada de donar la benvinguda als assistents a la sessió. Per tal de posar en context les famílies d’origen xinès a Santa Coloma, el seminari el va introduir Jaume Mateu, professional de l’Equip de Mediació colomenc i professor universitari d’Estudis Xinesos.

La primera taula va comptar amb Anna Lanau, professora del CNL L'Heura; Txus Fernández, directora de l’Escola Ausiàs March; Nuria Mesa, educadora de la Fundació Germina; Chen Shufeng, presidenta de l’Associació Cultural Poble Xinès; Tània Martínez, professora de l’Aula d’Acollida de l’Institut La Bastida; i Maia Salomon, membre de l’Equip de Llengua i Cohesió Social (ELIC) de Santa Coloma.

Per la seva banda, la segona la van formar Mariona Chavarria, directora de la Biblioteca del Fondo; Raúl Godino, director de l’Escola Mercè Rodoreda; José Serrano, director de l’Institut El 9; Kaiping i Yangyang, representants de les famílies xineses de l’Associació de Xinesos de Santa Coloma de Gramenet; i Oriol Sales, professor de l’Centre de Formació d'Adults del Fondo.

Des de la Xarxa de Valors del Servei de Convivència volem agrair la participació de tots els ponents de la jornada, així com la dels assistents, que amb les seves intervencions van propiciar un interessant debat per contrastar les idees sorgides durant la sessió.

Gaudeix amb aquests videos de tot el que va passar al Seminari!