Centre d'Internet + segura

Pàgina web del Centre de Seguretat de la Informació de Catalunya (CESICAT) on pares, mares i fills trobareu recursos variats sobre la navegació responsable per Internet, l'ús de xats i jocs en xarxa, la responsabilitat a Internet o la protecció de dades, entre d’altres.

 

Protecció dels menors en l'entorn digital

Díptic del Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) en què trobareu un decàleg per ajudar els fills a utilitzar les tecnologies digitals sense riscos.

 

Com t'impliques en l'educació digital dels fills i filles?

Guia editada per l’Institut Municipal d’Educació de Barcelona (IMEB) on podeu trobar informació i orientacions concretes per educar els fills en edat escolar en tots els aspectes relacionats amb les tecnologies digitals.

 

Sobre pantalles

Web que dóna informació sobre els senyals d’alerta que poden indicar un ús compulsiu de les tecnologies per part dels fills i que poden interferir en la seves relacions familiars i socials o en les seves responsabilitats acadèmiques.

 

Ciberbullying: el nou assetjament escolar que es pot prevenir

Article de la Fundació Roger Torné que analitza què és el ciberassetjament i ofereix orientacions sobre com prevenir-lo.

 

Guia per a l'ús segur de les xarxes socials

El CESICAT (Centre de Seguretat de la Informació de Catalunya) publica aquesta guia amb recomanacions per a un ús responsable de les xarxes socials.

 

Passa-t'ho bé a Internet. A Internet bon rotllo

Guia publicada per l'Agència de Protecció de Dades de Catalunya que dóna orientacions a pares i fills sobre com moure's d'una manera segura per Internet.

 

El bon ús de les xarxes socials

Espai web de la Generalitat de Catalunya on es donen consells per el bon ús de les diferents xarxes socials, com ara Facebook, Twitter, Instagram, Whatsapp o YouTube.