Canal salut i vida saludable

Aquest espai web del Departament de Salut (Generalitat de Catalunya) ens dóna nombroses raons i recomanacions per mantenir una vida saludable (rentar-se les mans, higiene quan tenim animals domèstics, etc.).

 

Temps lliure, descans i salut infantil

Article del portal VilaWeb en què es reflexiona sobre el temps lliure dels fills i el descans; incideix també en la qualitat del son, que relaciona amb els resultats escolars i la salut, i dóna orientacions sobre què cal fer perquè els fills tinguin un son de qualitat.

 

10 consells per dormir saludablement

Fullet publicat per l’Agència de Salut Pública de Catalunya que ofereix un decàleg per afavorir el descans nocturn i unes orientacions sobre el nombre d’hores que infants i joves han de dormir.

 

Recursos educatius. Salut a l'escola

Espai web molt complert del Departament d'Ensenyament, Generalitat de Catalunya. Aquí podem trobar recursos per incentivar la higiene i els hàbits saludables dels més petits. Són recursos pensats per treballar a l'escola, però n'hi ha molts que també es poden utilitzar a casa. Es poden fer servir amb nens i nenes a partir dels 3 anys per reforçar hàbits d'higiene, com rentar-se les dents, jugar a endreçar l'habitació, etc.

 

Recomanacions per a l'alimentació en la primera infància (de 0 a 3 anys)

Guia de l'Agència de Salut Pública de Catalunya amb orientacions sobre l'adquisició progressiva d'hàbits alimentaris durant els primers anys de la vida dels infants, amb l'objectiu de millorar-ne l'alimentació i el desenvolupament.

 

Alimentación saludable. Guia para padres

Guia publicada conjuntament pel Ministeri d'Educació i Ciència i pel Ministeri de Sanitat i Consum ajuda les famílies a aconseguir una alimentació saludable per als fills. (Castellà)

 

Decàleg de l'alimentació saludable

Web de La Fundació Faros on ofereix orientacions a les famílies per ajudar-les a fomentar hàbits alimentaris saludables, els quals contribueixen a prevenir el sobrepès i l'obesitat en infants i adolescents

 

Acompanyar els àpats dels infants

Guia de l'Agència de Salut Pública de Catalunya amb reflexions sobre com afavorir que els infants assoleixin hàbits d’alimentació saludables, i  orientacions respecte del paper dels adults i infants en relació amb els àpats o de la importància de servir una quantitat de menjar proporcionada a l’edat i la sensació de gana.

 

Els trastorns de la conducta alimentària

El Canal Salut del Departament de Salut ofereix informació bàsica per ajudar les famílies a minimitzar riscos relacionats amb aquests trastorns o a actuar davant la sospita que els fills els pateixin.

 

El sobrepès i l'obesitat

Fullet publicat pel Departament de Salut ofereix a les famílies un seguit de consells i suggeriments perquè pugueu introduir canvis en l’estil de vida que ajudin a prevenir l'excés de pes en els fills.

 

Dinars de carmanyola als centres educatius

Document, publicat per l'Agència de Salut Pública de Catalunya, que explica com preparar àpats fàcils i equilibrats per a les carmanyoles dels fills.

 

Cuina sense pares

Aquest portal web de la Diputació de Barcelona dirigit als joves proposa receptaris de cuina senzilla i vídeos explicatius.

 

Els refrescos ensucrats i el seu efecte en la conducta dels nens

Article, publicat per la Fundació Faros, on explica com pot influir en el comportament dels nens el consum d'aquest tipus de begudes.