Diez claves para fomentar el diálogo en familia

Article del web Aulaplaneta en què s'ofereixen als pares consells bàsics per comunicar-se amb els fills, reafirmant que el diàleg és una eina fonamental per consolidar lligams afectius i de confiança. (Castellà)

 

Guia per parlar amb els fills de temes delicats

Guia de la Fundació Faros on es reflexiona sobre com el fet que els pares parlin amb els fills des de petits sobre temes delicats, com ara la mort, les drogues o el sexe, millora la comunicació amb ells quan són grans.

 

El difícil diàleg amb un adolescent

Article publicat al portal web del dirari Ara on es donen consells que poden orientar als pares sobre què fer davant de situacions conflictives o de manca de diàleg amb els fills.

 

Lectura i família. Com despertar la lectura des de la llar

Guia elaborada per el Departament d'Educació que ens dóna informació sobre la lectura i el seu procés d'aprenentatge perquè les famílies fomentin l'hàbit lector dels fills.

 

Què llegeixes?

Pàgina web de la Generalitat de Catalunya que ofereix una xarxa d'intercanvi de comentaris sobre llibres per fomentar la lectura. Està estructurada en 3 apartats: llapis (fins a 11 anys), boli (de 12 a 16 anys) i ploma (adults, a partir de 17 anys).

 

Lexcit. Lectura per a l'èxit educatiu

Propostes que s'ofereixen des del programa LECXIT (Lectura per a l'èxit educatiu) per a nens i nenes de 9 a 12 anys. Selecció bibliogràfica que pot ajudar als pares i mares a escollir llibres adequats a l'edat dels fills.

 

Boolino

Plataforma virtual per a pares i mares amb consells, idees i recomanacions per animar els nens a llegir.