Fils d'Estiu

Acompanyament familiar durant la criança

Logo programa Fils

El projecte Fils és un espai dissenyat per a les famílies, amb l’objectiu d’esdevenir un lloc de trobada, de formació i de reflexió sobre aspectes relacionats amb l’educació, posant a la vostra disposició una sèrie de recursos, tallers, debats i idees.

Els Fils d’Estiu programen un cicle de xerrades amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona en format ‘webinar’ adreçat a famílies amb adolescents joves i infants de més de 6 anys:

 

Com puc motivar el meu fill o la meva filla en els estudis?

  • 17 de juny a les 18.00
  • A càrrec de Carles Ventura

Format de la xerrada: webinar

Inscripcions: https://zoom.us/webinar/register/WN_bkKidIQvRvy6oOQX8g7WXg

Durant l’ESO, els cicles i el batxillerat, els i les adolescents poden passar per moments de desmotivació. La perspectiva d’un mercat laboral complicat, les assignatures que no agraden, la por a fracassar, o fins i tot, la pressió dels pares i de les mares són alguns dels motius que poden fer caure el rendiment escolar del jovent. I a casa, no sabem què més fer-hi...

L’objectiu d’aquesta xerrada és donar eines als pares i a les mares per acompanyar millor les seves filles i fills en aquests moments de desconnexió envers els estudis.

Àmbit temàtic: Vocacions i orientació en les transicions educatives.

Adreçat a famílies amb adolescents i joves.

 

Emocions en família

  • 22 i 29 de juny a les 18.00
  • A càrrec de Glòria Ortiz

Format de la xerrada: webinar

Inscripcions: espaifamilies@gramenet.cat

Treballarem sobre l’educació emocional en entorns familiars on hi conviuen infants. Posarem focus en dotar a les famílies d’eines i tècniques bàsiques de gestió de les emocions.

Donarem a conèixer conceptes bàsics de l’educació emocional i el paper de les emocions en la construcció de la personalitat, la gestió dels conflictes i l’apoderament de les persones. Els relats i experiències dels participants, les dinàmiques en cada sessió i el treball entre sessió i sessió s’acompanyen amb la integració dels conceptes apresos.

Àmbit temàtic: Criança positiva i educació emocional i en valors.

Adreçat a famílies amb infants de més de 6 anys.

 

Acompanyar en la presa de decisions en l’etapa adolescent

  • 2 i 9 de juliol a les 18.00
  • A càrrec d’Anna Ortiz

Format de la xerrada: webinar.

Inscripcions: https://zoom.us/webinar/register/WN_xKPpMURsRR6epSnodXYKkw

L’adolescència és una etapa complexa per als propis adolescents, els educadors/es i per als pares i mares. Un de les principals reptes a les que ha de fer front l’adolescència és la presa de decisions sobre el seu futur professional i/o laboral. En una etapa evolutiva on es barregen i sorgeixen moltes novetats, dubtes, conflictes i decisions, els adolescents han de decidir si estudien, que estudien, com ho estudien, si treballen, on treballen...