Vacunats els grups de major risc de la ciutat

Les persones ingressades en centres i residències de gent gran i persones amb discapacitats de la ciutat així com les cuidadores i cuidadors que hi treballen estan vacunades completament. Així s’ha constatat en la reunió de seguiment entre l’Ajuntament i el Servei Català de Salut on també s’ha valorat els últims canvis en els criteris de vacunació.

La trobada entre l’Ajuntament de Santa Coloma i el Servei Català de Salut per fer el seguiment del pla de vacunació de la Covid19 a la ciutat, ha servit per confirmar que els grups de població de risc han completat el procés d’administració de les vacunes. Es tracta de totes aquelles persones ingressades en centres i residències de gent gran així com persones amb discapacitats i el personal que atén a aquests grups.

En aquesta reunió de treball s’han estudiat els canvis introduïts els darrers dies per part de les autoritats sanitàries estatals i autonòmiques en el procediment de la campanya de vacunació. La primera conseqüència és que arran d’aquestes noves mesures s’estan liberalitzant grups d’edat i grups de risc i que això comportará que persones d’edats inferiors als 80 anys poden rebre avisos per vacunar-se.  El ritme de vacunació estarà sempre lligat a l’abastiment de les dosis.

D’una altra banda l’Ajuntament ha ofert espais complementaris per facilitar el procés de vacunació però el Servei Català de Salut considera que de moment els equipaments sanitaris de la ciutat, així com el Centre Cívic Can Mariner, cedit des de fa mesos a l’Institut Català de Salut, són suficients per a la campanya de la Covid19. 

En qualsevol cas aquest oferiment es mantindrà per si s’han de cobrir necessitats puntuals en el procés de vacunació.