Al Centre Cívic Pins fins al dia 5

Salut impulsa un cribratge intensiu contra la COVID-19 a Santa Coloma

Al Centre Cívic Els Pins fins al dissabte dia 5. Es faran proves PCR a la població de més de 16 anys que estigui assignada al CAP El Fondo.

El Departament de Salut ha establert una estratègia conjunta en la lluita contra la COVID-19, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, l’Institut Català de la Salut i el Servei de Vigilància Epidemiològica, basada en la intervenció comunitària per poder controlar amb rapidesa la transmissió del virus.

Aquesta actuació preventiva es farà del dia 1 al 5 de desembre al Centre Cívic Els Pins (carrer dels Pirineus, 2) i està dirigida als usuaris de més de 16 anys del Centre d’Atenció Primària (CAP) El Fondo, amb la finalitat de frenar l’expansió del virus i trencar les possibles cadenes de transmissió comunitària. En els propers dies, les persones que estan cridades a participar al cribratge rebran un SMS informatiu.

La realització de les proves PCR es farà de dimarts a dissabte, de les 9 h a les 14 h i de les 15 h a les 19 h. És important que tothom porti la targeta sanitària per facilitar el tràmit de la realització de la prova.

Els resultats es comunicaran a través de SMS, i també es penjaran a la plataforma La Meva Salut.

El Departament de Salut convida a la població a participar activament en aquestes proves, que han de servir per aturar l’extensió del virus i assegurar que persones infectades no el transmetin a altres persones. Es tracta de detectar el màxim nombre possible de persones infectades, ja que algunes persones no presenten símptomes i poden, sense saber-ho, transmetre el virus a la seva família, amics i altres persones del seu entorn.

Cal destacar la importància de fer l’aïllament que determinin els professionals sanitaris en cada cas.