Noves mesures restrictives per la Covid19

Fins al proper 7 de febrer, hi haurà un confinament municipal tots els dies de la setmana i es manté el nocturn des de les 10 de la nit fins a les sis del matí, excepte per causes justificades.

Les trobades socials hauran de ser de sis persones com a màxim i de dues bombolles de convivència. Es recomana el teletreball. Es prohibeixen els desplaçaments a segones residències i les visites a familiars, excepte a persones amb dependència o vulnerabilitat, i sempre de la mateixa bombolla de convivència.

Estaran tancats els centres i recintes comercials de més de 400 metres quadrats. El petit comerç i els mercats no sedentaris podran obrir, de dilluns a divendres, al 30% de la seva capacitat, i continuaran oberts els establiments de productes essencials. Només estaran permeses les activitats a l'aire lliure i se suspenen les activitats extraescolars (excepte les quals es facin en grups bombolla).

Els col·legis (ESO, primària i infantil) obriran com estava previst, dilluns que ve 11 de gener. En universitats i altres centres d'ensenyament es redueix l'activitat presencial en favor de la virtual. Les activitats esportives només estaran permeses si es realitzen a l'aire lliure. Els gimnasos estaran tancats, però les piscines obertes.

Quant al sector de la restauració, bars i restaurants continuaran obrint, al 30% d'aforament, de 7.30 a 9.30h i de 13 a 15h, i els espais culturals com a cinemes, museus, teatres, auditoris o sales d'exposicions podran obrir al 50% del seu aforament. Seguiran tancats els establiments interiors d'oci infantil, els bingos o sales de joc, i els centres de culte hauran d'obrir al 30% del seu aforament.

L'evolució de la pandèmia pot modificar aquesta informació. Consultin canalsalut.gencat.cat/coronavirus