Nous horaris i gratuïtat al transport públic metropolità per la pandèmia

El transport públic de l'àrea de Barcelona continua adaptant-se a la situació d'emergència sanitària i a la restricció de mobilitat que estableix l'estat d'alarma.

Donada la situació d'excepcionalitat declarada a través de l'Estat d'Alarma per part de les autoritats i a l'expansió que s'està produïnt del coronavirus COVID-19, per part de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) s'ha decidit ajustar el servei de transport públic de bus metropolità a tota l'Àrea Metropolitana. La darrera mesura que s'ha près és la gratuïtat dels transport públic fins al 9 d'abril. Se suspèn el pagament del transport públic per facilitar els desplaçaments de les persones que treballen en serveis essencials. A metro i a bus s'haurà de continuar validant el bitllet però no es descomptarà el viatge. En aquest període de suspensió, es podrà accedir a les estacions de metro i als autobusos amb qualsevol bitllet o abonament, fins i tot encara que s’hagi exhaurit. Els Mossos i els cossos de seguretat controlaran que les persones que es desplacen ho fan per a activitats i serveis essencials.

Pel que fa a horaris, a nivell general, el servei per a la majoria de línies de bus metropolità que donen servei a la ciutat de Santa Coloma serà assimilable al d'un dia feiner del mes d'agost, pel que la freqüència de pas de les línies s'incrementarà, és a dir trigaran més temps a passar, i els seus horaris de servei poden experimentar alguna modificació.

Canvi en els horaris del servei de metro: tots els dies de 5 del matí a 12 de la nit

Ha entrar en vigor un horari especial del servei de metro de TMB, que serà fix per a tots els dies de la setmana, sense distinció de divendres, dissabtes i vigílies de festiu, i es mantindrà fins a nova indicació: els trens circularan cada dia de 5 del matí a 12 de la nit.
Això suposa deixar de donar servei els divendres des de la mitjanit a les 2 de la matinada i suspendre els serveis continuats dels dissabtes i diumenges. El cap de setmana passat, arran de la declaració de l'estat d'alarma, ja no hi va haver non-stop de metro.

Aquesta mesura s'ha adoptat en el si de l'Autoritat del Transport Metropolità en el marc del seguiment dels efectes de l'emergència sanitària per Covid-19 i pretén adaptar l'oferta de transport públic a la baixada de mobilitat i la necessitat de preservar la salut dels usuaris i treballadors.