L’Ajuntament prepara més mesures per garantir la salut als centres escolars

Una part dels fons que s’hi destinaran provenen dels diners que estaven previstos per a la Festa Major d’Estiu que enguany, com se sap, no s’ha pogut celebrara causa de la pandèmia.

A poc més d’una setmana de l’inici del curs escolar de forma presencial, previst pel 14 de setembre, des de l’Ajuntament s’està treballant per dur a terme mesures extraordinàries de prevenció per la Covid-19, que complementin les establertes per laGeneralitat, i garanteixin escoles e instituts segurs i saludables.

Entres les mesures en què s’està treballant, destaquem:

  • El reforç de la neteja en horari lectiu dels centres i la desinfecció diària dels accessos a les escoles i instituts.
  • La cessió d’espais públics com places i parcs per a l’ús dels centres educatius, que així podran ampliar les zones d’esbarjo que necessiten els nens i nenes, i que permetran a l’alumnat mantenir millor les distàncies físiques de seguretat.
  • L’augment de l’equip d’agents cívics diürns per facilitar que les entrades i sortides a l’escola es duguin a terme de forma més ordenada i segura.
  • El repartiment de mascaretes reutilitzables i gel hidroalcohòlic als infants majors de 6 anys de la ciutat.
  • A les escoles bressol, que depenen de l’Ajuntament, s’ampliarà el personal de suport.

Aquestes mesures extraordinàries serviran per garantir la salut de la infància de Santa Coloma i, de retruc, de la resta de població. Per poder-les dur a terme, serà necessari un esforç econòmic important per part de l’Ajuntament, que preveu invertir en aquest tema uns 600.000 euros. Una part dels fons que s’hi destinaran provenen dels diners que estaven previstos per a la Festa Major d’Estiu que enguany, com se sap, no s’ha pogut celebrara causa de la pandèmia.

Mesures del Departament d’Educació

La Generalitat ha anunciat diferents mesures per al retorn a l’activitat al setembre dels centres escolars públics de Catalunya.

Entre elles, destaca que les ràtios seran més baixes; el nombre d’alumnes es reduirà a 20 com a màxim a infantil i primària, i a secundària i batxillerat també seran més reduïdes de l’habitual sempre que sigui possible. En aquest sentit, cada centre educatiu ha elaborat el seu Pla d'Actuació, que indica com s'organitzarà el centre durant aquest curs i que caldrà que sigui aprovat pel conjunt de la comunitat educativa en Consell Escolar de Centre.

Pel que fa a les mascaretes, el govern ha assegurat que replicaran la recomanació de l'OMS: serà obligatòria a tot arreu, és a dir, també dins de les aules, a partir dels 12 anys. Tot i això, en les zones on el risc de contagi sigui molt elevat, l'obligació serà per als alumnes a partir de 6 anys.

També, la Generalitat ha anunciat que es realitzarà un cribratge massiu a través dels centres educatius, on es faran 500.000 testos PCR del 15 de setembre al 15 de novembre entre l’alumnat, el professorat i el personal d’administració i serveis.