La plantilla de la Policia Local s’amplia amb 18 nous agents

L’alcaldessa ha anunciat a l’acte de benvinguda als nous agents que l’any 2021 se sumaran 14 efectius i que l’any 2022 s’afegirà una nova promoció de 20 policies locals més a la ciutat. El 18 nous agents representen la incorporació més gran a la plantilla d’agents locals des de l’any 1982.

Ahir dijous, l’alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon, va donar la benvinguda als 18 nous agents que s’incorporaran a la plantilla de la Policia Local el proper 5 d’agost. L’alcaldessa els hi ha lliurat les acreditacions corresponents a la sala de plens de l’Ajuntament, en un acte solemne i entranyable, condicionat en l’absència de públic per les mesures sanitàries de distanciament a que obliga el Covid-19. Amb Núria Parlon han presidit l’acte la tinenta d’alcaldessa de Seguretat Ciutadana i Civisme, Lidia Montero, i l’intendent Major cap de la Policia Local, Roberto Jorge. Els nous efectius, 14 homes i 4 dones, han finalitzat la seva formació a l’Escola de Policia de Catalunya, i representen la incorporació més gran a la plantilla d’agents locals des de 1982.
 
“Us incorporeu a una ciutat –ha dit l’alcaldessa- on sempre hem tingut indicadors molt bons en quan a la seguretat ciutadana. Una ciutat tranquil·la, cohesionada, amb gent molt implicada des del punt de vista del moviment associatiu i veïnal, i això es una virtut molt important. Però també estem a l’àrea metropolitana i no podem estar absents de tota una sèrie d’amenaces i problemàtiques, el que ens obliga a ampliar la plantilla d’agents per fer front a aquesta realitat amb major eficàcia policial”.
 
L’increment de la plantilla de la Policia Local és una de les mesures que formen part del Pla de Xoc de Seguretat Integral 2020 de l’Ajuntament d’aquesta ciutat per disminuir la sensació d’inseguretat en la ciutadania. Aquest  Pla de Xoc va ser presentat per l’alcaldessa el passat 3 de juliol, quan també es va posar en funcionament la nova Unitat de Suport i Intervenció Ràpida (USIR) de la Policia Local. Dies abans, l’11 de juny, també l’alcaldessa, en una reunió de la Junta Local de Seguretat en la que va participar el conseller d’Interior, Miquel Buch, va exigir l’increment de la plantilla local del cos de Mossos d’Esquadra. Tot plegat, per assegurar el control de la seguretat ciutadana i per revertir l’increment del 3 % que s’ha registrat dels delictes en els darrers mesos en aquesta ciutat.
 
La seguretat ciutadana és una prioritat
 

Santa Coloma de Gramenet ha estat sempre una ciutat segura que ha destacat per la col•laboració estreta entre els cossos policials i l’alta efectivitat en el control de la seguretat a l’espai públic. Però en els darrers mesos, s’havia detectat un increment del 3% en la tipologia delictiva de robatoris, coincidint amb la crisi sanitària i econòmica provocada per la pandèmia de la Covid-19.
 
L’augment de policies és una de les prioritats de l’Ajuntament que contempla el Pla d’Acció Municipal (PAM) de l’actual mandat, i és també la primera de les sis mesures en matèria de millora de la seguretat que formen part del Pacte Local per a la reconstrucció social, econòmica i cultural de Santa Coloma de Gramenet de la crisi originada per la pandèmia de la Covid-19. Aquest Pacte Local va ser subscrit el 22 de juliol per l’alcaldessa i els portaveus dels quatre partits que formen el Consistori (el PSC en el govern municipal, i C’s, ECP i ERC en l’oposició).
 
Superada l’etapa de l’estat d’alarma decretada pel Govern de l’Estat per la pandèmia de la Covid-19, hi ha unanimitat entre les quatre forces polítiques amb representació a l’Ajuntament sobre que Santa Coloma de Gramenet continua sent una de les ciutats més segures de tota Catalunya, malgrat l'increment dels fets delictius constatats a la darrera Junta de seguretat local. Aquest fet està determinat, es remarca en els diversos documents sobre seguretat a la ciutat, per dos factors principals: la facilitat de mobilitat a la primera corona metropolitana i per la pressió diferencial que els diferents cossos policials han dut a terme a ciutats properes a Santa Coloma de Gramenet.
Per garantir la seguretat en aquesta ciutat, l’alcaldessa Núria Parlon ja ha anunciat que el nombre d’efectius de la Policia Local s’incrementarà progressivament fins a poder tenir 140 agents l’any 2023.