Comença la campanya de vacunació de la COVID-19

Aquest dimecres 30 s'ha posat en marxa el protocol de vacunació a les residències de la gent gran.

Montserrat Monte Tarrason, de 89 anys, resident de Lantus-Olimpo, primera persona resident vacunada.

Dia històric a Santa Coloma, protagonitzat per dues dones, Montserrat Monte Tarrason, de 89 anys, resident de Lantus-Olimpo, primera persona resident vacunada a la nostra ciutat; i Ana Sabartés Amat, 30 anys, directora d'aquesta residència de la tercera edat i primera professional sanitària vacunada a la ciutat.

Avui dimecres 30 de desembre s'ha posat en marxa el protocol de vacunació del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya a les residències de la tercera edat. Una notícia esperançadora que no ens ha de portar a baixar la guàrdia en el seguiment estricte de les normes sanitàries vigents.

L’equip de vacunació ha començat a injectar les dosis de la vacuna de la farmacèutica nord-americana Pfizer, a la Residència de Gent Gran Lantus-Olimpo.

Des del Departament de Salut s'ha dissenyat un operatiu especial per poder injectar amb eficàcia les primeres dosis de la vacuna a tot Catalunya. Així, s'han creat 26 equips i s'han format a 2.100 infermeres i infermers per poder injectar aquesta vacuna.

Al llarg de tota la primera fase de la campanya de vacunació només s'immunitzarà a persones grans residents, i treballadores i treballadors, de 1.408 residències de tot Catalunya; pel que es calcula que 104.000 persones podran beneficiar-se inicialment d'aquesta vacuna.