El programa comptarà amb una conferència del Dr. Ramon Estruch, professor associat de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut i director del Consell Assessor Científic i Tècnic del TMC, que mostrarà les evidències científiques de com la dieta mediterrània és més efectiva que els medicaments en la prevenció de malalties cròniques; i amb l’exposició del xef Isma Prados, professor associat de la Facultat de Farmàcia i Ciències de l’Alimentació i director de continguts culinaris del TMC, que presentarà les estratègies culinàries més òptimes basades en el principis de la dieta mediterrània, per portar aquest patró alimentari de la teoria a la pràctica. Per acabar la jornada, l’equip del TMC prepararà un dinar que serà un exemple deliciós de com combinar la salut i el sabor en un àpat.
La inscripció a les conferències té un preu de 5 euros per a estudiants i de 10 euros per a la resta d’assistents. El alumnes dels graus de Ciència i Tecnologia dels Aliments i de Nutrició Humana i Dietètica de la UB podran obtenir un reconeixement d’hores ECTS i en el programa “Passaport a la professió” per la seva assistència a l’acte.
El Torribera Mediterranean Center és una iniciativa de la Universitat de Barcelona i el Culinary Institute of America dedicada a promocionar la dieta mediterrània, la salut i la innovació culinària. En concret, el TMC es conforma com un centre acadèmic que s’ocupa de qüestions vitals sobre salut pública i sostenibilitat mitjançant col·laboracions acadèmiques, professionals i empresarials; que treballa per a l’adopció dels patrons de la dieta mediterrània en els entorns professionals i privats; i que connecta la recerca més puntera en alimentació i nutrició amb la innovació culinària, en agricultura i en l’àmbit empresarial per transferir els resultats científics cap a la societat.
Per a més informació, podeu visitar www.tmcmediterranean.org o contactar a l’adreça de correu electrònic tmc@tmcmediterranean.org.
Santa Coloma Ciutat Universitària