Cartell Hola nadó !!

Festa de la Infància

Dissabte, 20 de novembre al Parc de Can Zam

“Hola, Nadó!!”

Serà un acte de benvinguda com a ciutadans i ciutadanes als nadons nascuts l’any 2020 i 2021.

L’acte consistirà en diverses activitats dirigides especialment a les famílies i els seus i les seves nadons.

A cada nadó se li farà entrega d’un obsequi en record d’aquest acte. Per realitzar reserva de l’obsequi, cal fer inscripció prèvia. Podeu fer la reserva de l’obsequi en aquest enllaç. Es tindrà dret de reserva de l’obsequi fins les 12:30 h. Les activitats són obertes i no cal inscripció prèvia.

Tot estarà pensat per als i les nadons i les famílies on trobaran un espai de relaxació on poder descansar i alimentar als infants. A més, d’un espai de joc per nadons on s’habilitaran diferents racons de jocs des d’una perspectiva coeducativa, lliure, inclusiva i amb materials reciclats i sostenibles. Les famílies també trobaran un espai amb canviadors per nadons i un espai de photocall perquè les famílies puguin fotografiar-se i endur-se un record de l’acte. A càrrec de La Magrana Curiosa i Educere.

Activitats i horaris:

10:30 h. Arribada de les families i lliurament de l’obsequi.

11:00 h. Benvinguda, presentació del projecte i dels diferents espais a càrrec de l’Alcaldessa.

11:15 h. Tast Musical: Actuació del grup Little Winds de l’Escola Municipal de Música Can Roig i Torres

11:30 h. Plantada arbres. Es plantaran 4 arbres – un per cada estació de l’any – per representar l’arrelament a la ciutat i la nostra responsabilitat com a comunitat en la cura d’aquests arbres i infants.

12:30 h. Fi de les activitats.


Festa de la Infància

Durant el matí del dissabte, 20 de novembre, des de les 10:30 hores es faran activitats adreçades a nenes i nens i les seves famílies al parc de Can Zam.

En aquesta edició, tots els jocs i activitats estaran relacionades amb 10 drets de la infància:

Activitats des de les 10:30 h fins les 13 hores.

  • Dret a la cura i a la protecció

Per a infants d’1 a 6 anys hi haurà un espai de joc lliure i creatiu amb una mirada respectuosa vers la infància. En aquest espai les famílies i els seus fills i les seves filles podran gaudir del joc. A càrrec de Tata Inti i TASCA.

  • Dret al joc

Construcció de “La ciutat dels i les infants”, per a infants a partir de 6 anys, amb caixes de cartró construirem una ciutat pensada per i per als infants. A càrrec d’Artixoc.

  • Dret a la identitat

Taller de màscares on els i les infants crearan el seu propi personatge a partir de formes de cartró irregulars i altres materials. A càrrec  de Koala Arts for Kids.

  • Dret a la salut

Paradeta de fruita on es repartirà una peça als infants assistents. A càrrec de Conreu sereny i Educere.

Hand Hit Tennis: una nou esport que es podrà jugar i conèixer les normes per explicar-ho als amics i a les amigues. A càrrec d’Educere i el Servei d’esports de l’Ajuntament.

Ioga, les families amb els infants podran gaudir d’una sessió de ioga.  A càrrec de l’Associació Esportiva Santa Coloma (AESC).

  • Dret a la bona convivència

Puja al cotxe de la policia local i coneix com actuen per protegir els drets dels infants de la ciutat. A càrrec de la Policia local de Santa Coloma de Gramenet.

  • Dret a un planeta cuidat

Joc “ Santa Coloma a peu”. L’objectiu de l’activitat és provocar una reflexió al voltant de la facilitat, rapidesa i idoneïtat dels desplaçaments a peu per la ciutat. D’altra banda, també donar a conèixer espais emblemàtics i valorar els mitjans de transport públics de la ciutat. A càrrec del Servei de Medi Ambient de l’Ajuntament.

Taller “Fem avions d’orenetes”. Per tal de donar a conèixer i valorar alguns dels ocells més habituals a la ciutat i que en moltes ocasions conviuen amb nosaltres als edificis (a on s’han adaptar a fer-hi els nius) s’ha creat el taller “fem avions d’orenetes”. Durant el taller, mitjançant la fabricació d’un avió de paper, es donen a conèixer aquests animals, quines són les seves característiques i com diferenciar unes espècies d’unes altres. A càrrec del Servei de Medi Ambient de l’Ajuntament.

Com és un camió de la brossa o una barredora? Els i les infants podran veure de ben a prop com funciona un camió o una barredora i descobriran la importància del servei diari per a la recollida de la brossa. A càrrec del Servei de neteja de l’Ajuntament.

Reciclatge a les fosques: un joc semblant al de posar-li la cua a l'ase, però serà amb els contenidors de reciclatge. Amb els ulls tapats i l'ajuda de familiars i amics, l'assistent haurà de posar el seu residu en el contenedor que correspon. A càrrec de Bosc de Llum.

  • Dret a la no discriminació

De 10:30 a 13:00 h.

Taller “Les heroïnes són reals”.

L’objectiu d’aquest taller és fer reflexionar sobre el valor de les dones que tenim al nostre voltant.

En un mural amb una silueta d’una dona, els i les infants dibuixaran i escriuran en un paper el nom de la seva heroïna, del seu referent més immediat. Aquests dibuixos es penjaran amb fil d’estendre roba amb els adjectius que millor defineixen les heroïnes.

Taller de xapes per la igualtat “ La meva referent és...”

En unes plantilles els nens i les nenes dibuixaran o escriuran un missatge per la igualtat que, després retallaran i col·locaran a la màquina de fer xapes.  Cada nen i nena que vingui, s’endurà la seva xapa.

A càrrec de La Ciba

  • Dret a la participació

A les 11:45 h, els infants del Consell de la Infància presentaran el resultat del treball realitzat durant el curs 20/21. A càrrec de consellers i conselleres del Consell de la Infància.

  • Dret a l’educació

A les 12:15 h l’alumnat de l’Institut 9 presentaran el projecte de la “Lliga de la SosteniHabilitat”. Santa Coloma de Gramenet és la primera ciutat a l'Estat Espanyol en sumar-se a la Lliga de la SosteniHABILITAT, (coneguda com la LSH). L'escola Tanit i l'Institut El 9 són els dos centres que lideren aquesta proposta implicant a més de 500 nens, nenes i joves, però tenen la voluntat de compartir el seu coneixement amb tots els centres educatius de la ciutat de Santa Coloma de Gramenet.

Tancament de la Festa a les 13 hores.

Dret a la cultura. Amb l’espectacle “Absurd” del Circ Vermut tancarem la Festa. És una representació amb una gran varietat de tècniques de circ, ritme de carrer i molt d’humor. La bicicleta acrobàtica, la roda cyr amb patins i el rul·lo d’equilibri, són algunes de les tècniques que conformen el show i que faran les delícies de petits i grans. L’humor absurd, que ja és el segell de Circ Vermut, segueix tenint un gran protagonisme en l’espectacle combinant moments impressionants (amb un alt nivell de tècnica de circ), personatges estrafolaris i escenes desastroses de caos que faran que la riallada estigui assegurada!

Totes les activitats són obertes i no cal inscripció prèvia.

Els i les infants assistents rebran un obsequi com a record de la primera gran Festa de la Infància. Per tenir dret a la reserva de l’obsequi cal fer inscripció en aquest enllaç. El dret de reserva de l’obsequi finalitza a les 13 h.