Cartell de la Festa de la Infància

Festa de la Infància

Diumenge 19 de novembre al Parc de Can Zam (10 a 14 h)

 

El 20 de novembre és el Dia Internacional de la Infància, una data que pretén donar a conèixer els drets de la infància i conscienciar a la població de la importància de treballar dia a dia pel seu benestar i desenvolupament. Santa Coloma de Gramenet ho viurà  amb la celebració aquest diumenge de la Festa de la Infància (de 10 a 14 h) al Parc de Can Zam , on el protagonisme serà per als nens i les nenes de la ciutat,  i les seves famílies.

En aquesta nova edició, l’Ajuntament ha impulsat el Cicle dels Drets de la Infància, que aplega totes les accions al voltant d’aquesta efemèride amb la celebració de diverses activitats que s’han realitzat durant les darreres setmanes, com el ‘Hola, nadó!’ i el ‘Teatre menudet’, que culminen amb aquesta Festa de la Infància, i que tenen com objectiu, defensar, visibilitzar i reivindicar els drets dels nens i de les nenes tal com recull la Convenció dels drets dels infants.

Aquesta jornada lúdica i familiar comptarà amb tallers, jocs, espais per a la creació i la lliure expressió, espectacles teatrals, concerts, fotomaton i food trucks.  Serà una festa acollidora, on tothom hi té cabuda i, per aquesta raó, des de les 11h fins les 12h es reduirà la intensitat sonora de totes les activitats amb la voluntat de facilitar el gaudi dels infants amb hipersensibilitat auditiva i trastorns de l’espectre autista.

Santa Coloma de Gramenet, que va ser reconeguda el 2018 com a “Ciutat Amiga de la Infància” per UNICEF, continua treballant per garantir una infància plena, impulsant projectes perquè les seves necessitats i prioritats siguin escoltades i s’incorporin en la construcció de la ciutat.

Constitució del Consell de la Infància

Dimecres 22 de novembre, a les 17.30 h a la biblioteca Singuerlín, es farà la constitució del Consell de la Infància amb la incorporació de les noves conselleres i els nous consellers.  En aquest acte, es presentarà el treball que han dut a terme durant el curs anterior i algunes i alguns s’acomiadaran dels que han estat els seus companys i les seves companyes.

L’alcaldessa, Núria Parlon, els hi agrairà la feina feta i donarà la benvinguda als nous i les noves conselleres i els farà l’encàrrec per al present curs 2023-24.

Festa 5è aniversari Consell de la Infància

Enguany el Consell de la Infància  celebra 5 anys de vida. Amb aquest motiu s’ha organitzat una festa plena d’activitats el divendres 24 de novembre al CRJ Mas Fonollar. Estan convidats totes aquelles persones que han estat consellers o conselleres durant aquest temps, i totes tindran un obsequi de record del seu pas pel consell. Per poder assistir-hi s’ha de fer reserva a www.grameticket.cat

Mocador solidari de la infància

La Festa de la Infància repetirà col·laboració amb la Creu Roja amb el ‘Mocador solidari’. Les famílies que portin diumenge al Parc de Can Zam, productes necessaris d’higiene personal (gel, xampú, crema hidratant, pasta i raspall de dents i col·lutori, colònia,...) rebran, a canvi, un mocador per infant fins a exhaurir existències. El ‘Mocador solidari’ ´és una iniciativa del Consell de la Infància.

Dia Internacional de la Infància

Cicle dels Drets de la Infància

En el Dia Internacional de la Infància, 20 de novembre, la ciutat commemora aquesta efèmeride i aprofita aquest moment de l’any per fer la major difusió dels drets de la infància entre la població en general, però especialment entre les famílies i els propis nens i nenes.

Aquest any hem cretat el Cicle dels drets de la infància, que aplega totes les accions que celebren al voltant del 20 de novembre, per defensar, visibilitzar i reivindicar els drets dels nens i de les nenes tal com recull la Convenció dels drets dels infants.

Una ciutat que respecta els drets de les i els infants és una ciutat amb present i futur.