Campanya solidària amb les víctimes del terratrèmol de Marroc 

Cliqueu per accedir a la informació sobre les donacions solidàries

NO a la guerra a Ucraïna

Cliqueu per accedir a tota la informació sobre les ajudes solidaries a Ucraïna

CAMPANYA D’EMERGÈNCIA

CAMPANYA DE SUPORT A LA POBLACIÓ VÍCTIMA DEL CONFLICTE ARMAT A UCRAÏNA

La invasió i el bombardeig d’Ucraïna per part de l’exèrcit rus, la situació de guerra oberta al territori ucraïnès i la seva possible extensió en l’àmbit regional ha desencadenat un context de crisi humanitària aguda.

La societat catalana està compromesa amb la pau i amb la resolució no violenta dels conflictes, tal com va mostrar de manera massiva a les campanyes de solidaritat amb Bòsnia davant del conflicte dels Balcans ara fa 30 anys, de les manifestacions de la Plataforma Aturem la Guerra davant de la Guerra d’Iraq 20 anys enrere, o de les mobilitzacions a favor de l’acollida de refugiats derivada de la crisi humanitària provocada per la Guerra de Síria el 2015. Per tot això, des del món local volem contribuir a facilitar una resposta humanitària eficaç, àmplia i oportuna a les zones afectades. En un context de patiment extrem de la població civil, es fa necessari atendre les necessitats humanitàries agudes de les persones víctimes del conflicte armat a Ucraïna.

Per això, el Fons Català fa una crida als ajuntaments i institucions supramunicipals a sumar-se a donar suport a la població afectada per la guerra. Us adjuntem el full de compromís d’aportació econòmica al projecte 3699. SUPORT A LA POBLACIÓ VÍCTIMA DEL CONFLICTE ARMAT A UCRAÏNA. Com en altres ocasions, el Fons Català us mantindrà informats de les accions que es vagin desenvolupant.


El Departament de Cooperació i Solidaritat és responsable de la promoció de la Cooperació internacional al desenvolupament, mitjançant el suport a projectes i programes de cooperació directa municipal, campanyes d’emergència humanitària o el suport a entitats i a les ONG, i de la Sensibilització, la solidaritat i la Cultura i l’Educació per la Pau (EpD) a la ciutat de Santa Coloma de Gramenet.

Dades bàsiques

Adreça postal: c. de Rafael Casanova, 85-89, primera planta

Telèfon 934 624 000 - extensions 3002 / 2751

cooperacio@gramenet.cat

Horari (presencial / virtual)
Presencial de 9 a 14h.
Aquest horari podria modificar-se durant els períodes de vacances de Nadal, Setmana Santa, i estiu (a partir del 25 de juny fins al 10 de setembre)


  • Suport i participació a Projectes de cooperació internacional al desenvolupament
  • Suport i participació a Campanyes de solidaritat
  • Organització i suport a Activitats educatives de sensibilització de cultura i educació per la pau
  • Organització del Programa ‘Joves i Cooperació / Joves per la Pau’
  • Organització d’activitats educatives i solidàries especialment adreçades a joves.
  • Recursos i activitats a l’Espai per la Pau (CRJ Mas Fonollar, C. Sant Jeroni 1-3)
  • Recursos i activitats al Fons Joan Gomis (Biblioteca Central, Jardí de Can Sisteré s/n)
  • Organització de les Jornades per la Pau i la Cooperació