L’esdeveniment festiu més popular i important de la ciutat té lloc el primer cap de setmana del mes de setembre. Concerts de gran format, espai per al talent local, l’aportació de les entitats i un ampli i eclèctic ventall d’activitats, fan de la festa Major d’Estiu una cita ineludible.

Santa Coloma viu també les festes arrelades amb la cultura dels seus ciutadans. Des del Carnaval, en què destaca la multitudinària rua, plena d’alegria i colors, que protagonitzen les entitats locals; fins a la celebració de Sant Jordi, Sant Joan o la fira de Sant Ponç.

Al mes de juny, té lloc l’exposició de catifes de flors pels carrers del centre de la ciutat, realitzades pels comerciants de la zona. I al maig i l’octubre es fan diverses activitats relacionades amb la civilització ibera  i el seu pas pel territori colomenc.

Coincidint també amb les festes de Nadal i Cap d’Any, durant l’última quinzena de desembre, s’organitza un conjunt d'activitats al voltant de la Diada de Santa Coloma i festa major primigènia de la ciutat -el 31 de desembre- que culmina amb el punt àlgid de la Cavalcada de Reis.