Escoles Bressol, obrim camí i seguim avançant

Portaveu adjunt del grup municipal d'En Comú Podem

Jonatan Fornés Martínez

Des d’En Comú Podem sempre hem defensat la municipalització de serveis de l’Ajuntament: ho hem demanat amb el servei de neteja, amb la deixalleria municipal, amb el servei d’escombraries, el servei d’Atenció Domiciliària i més recentment amb les escoles bressol o fins i tot amb la gestió del cementiri municipal... entre d’altres. Des de l’equip de govern sempre ens han dit que la municipalització és una tasca impossible de materialitzar. Tot i així hi ha experiències d’ajuntaments governats per companyes dels Comuns on s’ha pogut fer, és qüestió de voluntat política. L’aposta per la conversió de serveis a una gestió 100% pública suposa un estalvi econòmic per l’Ajuntament i garanteix uns millors drets laborals a totes les treballadores, afavorint així un millor servei a la ciutadania.

Així, hem conegut com l’Equip de Govern es planteja la internalització de les escoles bressol de la ciutat, una proposta defensada i reivindicada pel nostre grup des de fa molt de temps i que esperem que es materialitzi pel proper curs.

Ara, continuarem batallant per garantir una tarifació social a les nostres escoles bressol. Si s’aplica la tarifació social qualsevol família pot optar d’entrada a una quota assequible en funció de la seva renda. La tarifació social  és una proposta que està basada en criteris d’equitat, permetent preus adaptables a la renda disponibles de les
famílies. La incorporació de la tarifació social a les escoles bressol ha de ser una aposta prioritària per tal que aquest servei públic sigui accessible a tota la infància de la ciutat i teniu el nostre compromís per batallar-ho.

Com sempre, pel bé de la gent comú.