Onada de calor, cal més verd!

Portaveu d'En Comú Podem

Clari Organvidez

Estem vivint una onada de calor brutal. Per això, es posen en marxa una sèrie de restriccions per a contenir el risc extrem d’incendi forestal. De fet, dissabte passat 18 de juny vam tenir un incendi forestal en la nostra ciutat, al Parc de la Serralada de Marina que sortosament va ser controlat en poques hores.

És molt important mantenir les nostres muntanyes, boscos i entorns naturals nets. Qualsevol vidre, burilla, etc., pot ser la causa perquè sorgeixi un incendi. Cuidem les nostres muntanyes de brutícia en general perquè la natura és vida. Tant la ciutadania, però especialment les administracions, Generalitat, Diputació i Ajuntament, en són especialment responsables.

També a la nostra ciutat es necessiten més zones verdes i àmplies, pulmons perquè Santa Coloma pugui respirar.

Aquest pulmó l’hem de fer possible a Can Zam. No és de rebut que en el projecte de la fase 2, que ha de materialitzarse pròximament, es conservi una clariana pelada d’arbrat que no serveixi com a refugi en dies com aquest. Els parcs, jardins i arbres formen petits oasis enmig del formigó i l'asfalt que, a més, regulen la temperatura i la humitat de l'ambient. Com a éssers vius, produeixen oxigen, filtren la radiació i fins i tot redueixen la contaminació acústica esmorteint els sorolls ocasionats pel trànsit. També ofereixen un ecosistema urbà que ajuda a la conservació de la biodiversitat.

I no podem oblidar els refugis climàtics a la ciutat, espais on guarir-nos de la canícula, especialment els col·lectius de risc com la gent gran, habilitats a tal efecte. A Santa Coloma ens calen espais com aquests ja!

Seguim!