Neteja: invertir i conscienciar

Portaveu del Partit dels Socialistes de Catalunya

Esteve Serrano

Aquest diumenge el Nou Municipal acull una jornada per fomentar la reducció de residus. Serà una festa familiar amb diferents activitats en què Santa Coloma reclama que minimitzem els residus que generem, que apostem pel reciclatge i per la cura del medi ambient. Així, combinant accions educatives i informatives amb una inversió important als serveis municipals de neteja, és com el govern municipal presidit per Núria Parlon treballa per una Santa Coloma neta, cívica i ordenada.

La festa Residus Zero, que també comptarà amb un mercat de segona mà, antecedeix a una nova campanya que llançarem ben aviat per, una vegada més, conscienciar la ciutadania amb l'objectiu de mantenir els carrers de la ciutat nets d'excrements de mascotes. Són campanyes que a més de fer una enèsima crida al civisme, ens ensenyen els recursos que aporta l'ajuntament. En aquest cas les motos que recullen els excrements quan no ho fan les forquilles de les mascotes.

La partida destinada a la neteja i el manteniment de lespai públic és una de les més elevades del pressupost municipal a tots els exercicis. El 2022 hem destinat 11,7 milions d'euros a la recollida de residus, la neteja viària, incrementant la recollida de mobles i trastos vells o l'esborrament de grafits.

Augmentant aquests serveis també durant el cap de setmana. Cal recordar l'esforç pressupostari realitzat en aquests dos darrers anys en la desinfecció i neteja de jocs infantils i accessos als centres escolars en temps de pandèmia.
Tots i totes volem uns carrers nets i ordenats. Tots i totes estem implicats.