Les polítiques socials com a prioritat dels Governs progressistes

Portaveu del Grup Municipal del PSC

Esteve Serrano Ortín

Aquesta setmana Santa Coloma ha acollit el lliurament de les distincions que atorga l’Associació Estatal de Directores i Gerents de Serveis Socials als ajuntaments excel·lents en inversió en polítiques socials durant l’any 2018, amb la ciutat situada en segona posició del rànquing de municipis catalans. Enguany, el percentatge del pressupost municipal destinat a atendre les necessitats de les persones se situa en el 13,46%, el que suposa uns 15 milions d’euros i un augment de la despesa en l'àmbit de més d'un punt respecte l'exercici premiat.

La igualtat i la justícia social són els principis que inspiren l’acció política del govern presidit per Núria Parlon. Un govern que entoma, tot i la manca de competències i de recursos endeutats per altres administracions, els problemes dels colomencs i colomenques més vulnerables: ajuts a les famílies, lluita contra la pobresa energètica i el sensellarisme, beques menjador, ajudes pel material escolar...

Som un govern municipal social i progressista, com ho és el nou Govern de l’Estat. Com a socialistes ens felicitem pel primer executiu de coalició d'esquerres i progrés des de la restauració democràtica. Tant el pacte mateix com els suports rebuts al Congrés ens han d'il·lusionar, sempre des de la prudència però també des de la confiança. Queda molt per recórrer, però s'albira una restauració dels drets socials i econòmics, de totes i tots. Drets menyspreats durant anys per la dreta i l'extrema dreta - la de sempre i la que s’autoanomena de la «nova política» - sempre reaccionària i en contra dels interessos de les classes populars. Tenim una oportunitat  de revertir aquest escenari.