En marxa la nova comissaria per a la Policia Local

Portaveu del grup municipal del Partit Socialista de Catalunya

Esteve Serrano

Al ple ordinari de dilluns que ve sotmetrem a aprovació el projecte per a la construcció de la nova de Policia Local al barri del Raval. Després que els serveis tècnics de lÀrea Metropolitana de Barcelona (AMB) hagin conclòs la redacció del projecte del nou edifici, iniciem ara el procés perquè les obres puguin començar a principis del 2023. Complim així amb un dels compromisos de l'equip de govern que presideix Núria Parlon.

Estem parlant d'unes noves dependències més modernes i accessibles que aniran d'acord amb l'especialització del cos i l'augment dels efectius que estem incorporant any rere any. Un edifici de 6.500 m2 distribuïts en 7 plantes que inclourà un aparcament per a la flota de vehicles policials, vestuaris, una galeria de tir, un gimnàs, i espais datenció a la ciutadania i per als treballs policials. Les dependències estaran coronades per un conjunt de plaques fotovoltaiques per subministrar energia renovable a les dependències i disposar així d'un edifici sostenible. El pressupost del nou edifici és de 13 milions d'euros i està previst que les obres durin dos anys.

La construcció de la nova comissaria està emmarcada al Pla urbanístic del Front Fluvial del Raval (Fase 3) i al seu voltant s'executarà la urbanització pendent de la pl. de les Cultures; la reurbanització del tram de l'av. Generalitat entre Can Peixauet i l'av. Pons i Rabadà, i la construcció de 168 habitatges públics protegits de lloguer. Un projecte que demostra l'aposta decidida d'aquest govern per millorar la seguretat ciutadana alhora que contribueix a la renovació i la cohesió del barri del Raval.